Stopy vedou do Íránu – přednáška

Akce Olomouc

Stopy vedou do Íránu – přednáška
Přednášky a kurzy
Web organizátora:
nebozes.cz
Další akce ve městě Olomouc

Stopy vedou do Íránu – přednáška

Írán není Irák, to se ale špatně vysvětluje, stejně jako fakt, že v zemi ajatolláhů není válka, ale naopak klid a velice bezpečno. Perská historie sahá hluboko do minulosti a země tak nabízí nepřeberné množství historických památek a příběhů, jež jsou spojeny s Evropou více, než bychom si dokázali představit. Místní lidé nezapomněli nic ze své tradiční pohostinnosti a to až do té míry, že občas cestovatel zůstane v hostelu jen proto, aby měl chvíli pro sebe. Írán je země obrovská a bohatá. Nedokáži ji ukázat celou, to si ani nekladu za cíl, chci jen odkrýt kousek tajemství o zemi, kterou mnozí hanlivě označují za Zemi zla.

Přednášejicí:

Jiří Kalát (narozen v Havlíčkově Brodě v roce 1984) a za posledních několik let jsem cestoval po různých místech světa, pracoval pro mnohé noviny i časopisy a přednášel na nejednom místě.

Dlouhou dobu jsem se věnoval psaní týdenního komentovaného zpravodajství o Svaté zemi pro Literární noviny. Tento konflikt považuji za velice důležitý a to nejenom z důvodu, že se na něm jako obyvatelé České republiky podílíme. Bohužel je složité se v něm vyznat i elementárně orientovat, což by ale neměla být výmluva k tomu, se o něj nezajímat. Svojí troškou se tak pokouším přispět k tomu, abychom mohli lépe chápat spletité cesty bojů za vlastní stát, nezávislost i přežití.

Mé cestovatelské práce se objevují v časopisech Koktejl, 100+1, ale nejvíce jich je publikováno na cestovatelském serveru Hedvábná stezka, další i na Lidovky.cz (například zde a zde).

Nevěnuji se pouze psaní a fotografování (National Geographic foto blog), ale také přednáším. V mé nabídce je pět cestovatelských přednášek pro veřejnost, a to Izrael, Palestina, Gruzie, Estonsko a Írán. Poté další dvě s politicko-historickou tématikou. První, koncipovaná především pro střední školy, o kořenech palestinsko-izraelské konfliktu a druhá o událostech kolem vzniku státu Izraele v letech 1947 až 1949. Přednáším také pro studenty základních i středních škol.

V roce 2016 jsem vydal knihu Všichni Tady Lžou Aneb Zmatky Ve Svaté Zemi.

Vstupné 69 Kč

Místo konání akce: Kratochvíle, Sokolská 36, Olomouc
Datum začátku akce: 28. Listopadu 2017 18:00
Datum ukončení akce: 28. Listopadu 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.5962N 17.2511E

Případné změny si prověřte na webu akce Stopy vedou do Íránu – přednáška

Jméno organizátora: Nebo z.s
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce