SZIDI TOBIAS & BAND

Akce Litvínov

SZIDI TOBIAS & BAND
Koncerty
Další akce ve městě Litvínov

SZIDI TOBIAS & BAND

Zveme Vás na koncert slovenské šansonové zpěvačky SZIDI TOBIAS , zpěvačky s podmanivým projevem a hlasem drsným jako Tina Turner a současně sametovým jako Tanita Tikaram. Svým chraplavým a zároveň sametovým hlasem nechává vzduchem poletovat písně plné melancholie, radosti i bláznovství. Její osobitý vklad do světa slovenského i českého šansonu je nepřehlédnutelný. Szidi Tobias vystupuje pro své publikum již několik let. Její umělecký přístup se vyznačuje rozlehlostí a citem pro propojení textu a hudby, s důrazem na detail a zachycení momentu. Každý z jejích hudebních aktů je jakýmsi zpívaným divadlem s mimořádně silným důrazem na obsahovou složku. Proto v jejích písních nacházíme ideální kombinaci textů a hudby ve výborných interpretačních výkonech členů kapely “Szidi Tobias & Band”.

Písně Szidi Tobias jsou plné citu, upřímnosti, radosti a pozitivní energie. Skladatelsky nápaditým, melodickým a propracovaným skladbám dominuje klavír a smyčce. Kritiky je majitelka charizmatického altu označovaná za jeden z nejvýraznějších hlasů na federální scéně, či dokonce za druhou dámu československého šansonu. Členka kultovního Divadla Astorka Korzo ´90 je u nás známá také se spolupráce s dvojicí Hapka a Horáček.
Pro své publium má Szidi Tobias ve svém repertoáru skladby z autorské hudební dílny Milana Vyskočániho, autorem textů je Peter Lipovský. Doposud nahrála alba: Divý mak , Punto Fijo, Pod obojím, Do vetra, Ať se dobré děje, 5 Pohromadě, Jolanka a Sedmoláska Umělecké charisma a specifické barvení hlasu jsou kombinací pro silný umělecký zážitek.

Členové kapely
Szidi Tobias – zpěv Milan Vyskočáni – autor hudby, kytara, klavír Viliam Majer – akordeón Andrej Gál – violoncello Richard Šimurka – flétna, saxofón Jakub Valiček / Marcel Buntaj – bicí a perkusie Martin Gašpar / Tamás Belicza – baskytara

Žánr: šansón,folk, blues, jazz, world music,

od 19:00 | 450 Kč

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
TOP VOICE 2024
Krušnohorské divadlo, Teplice
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
DŮM KULTURY, Ústí nad Labem
PETR ŠPAČEK & BAND
Městské divadlo, Varnsdorf