TATA BOJS & FHK

Akce Hradec Králové

Koncerty
Další akce ve městě Hradec Králové

TATA BOJS & FHK

Koncert nabídne unikátní spojení této pražské kapely se zvukem symfonického orchestru. V neotřelých aranžích Marka Doubravy zazní skladby jako Filmařská, Usínací, Radioamatér, Toreadorská otázka nebo Pěšáci. Jako hosty si Tata Bojs přizvou zpěvačku Kláru Nemravovou, perkusionistu Tomáše Neuwertha a dechový ansámbl Clarinet Factory. Dirigentské taktovky se ujme šéfdirigent zlínských filharmoniků Tomáš Brauner.

TATA BOJS:
MILAN CAIS, zpěv, bicí MARDOŠA, baskytara VLADIMÍR BÁR, kytara JIŘÍ HRADIL, klávesy DUŠAN NEUWERTH, zvuk KLÁRA NEMRAVOVÁ, zpěv TOMÁŠ NEUWERTH, bicí, perkuse CLARINET FACTORY MAREK DOUBRVA, aranžmá skladeb FILHARMONIE HRADEC KRÁLOVÉ TOMÁŠ BRAUNER, dirigent

Zážitek z kategorie výjimečných slibuje společný koncert Filharmonie Hradec Králové a hudební skupiny Tata Bojs. Historie kapely se začala psát před třemi desítkami let a za tuto dobu se tomuto tělesu podařilo spolehlivě se etablovat na domácí hudební scéně. Hudba populárních "Tatáčů" vychází zejména z alternativního či progressive-rocku, avšak v jejich tvorbě mnohdy dochází k žánrovým přesahům, a tedy k překračování hranic uvedených stylových kategorií. Skupina doposud vydala devět řadových alb - v této souvislosti lze zmínit například studiové album Futuretro z roku 2000, které zásadním způsobem přispělo k její širší popularitě, dále například komplet Biorytmy (2002), Nanoalbum (2004) nebo Ležatá osmička (2011).

19:30

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
ROCK FOR PEOPLE 2024
Park 360, Hradec Králové
THE BACKBEAT BEATLES (UK)
Petrof Gallery, Hradec Králové
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Kongresové centrum ALDIS , Hradec Králové
ROCK FOR PEOPLE 2024
Park 360, Hradec Králové
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Kongresové centrum ALDIS , Hradec Králové