The Most Show featuring ADAC GT Masters

Akce Most

The Most Show featuring ADAC GT Masters
Auto Moto
Další akce ve městě Most

The Most Show featuring ADAC GT Masters

Novinka závodního kalendáře. Šampionát ADAC GT Masters je mezinárodním seriálem závodů upravených supersportovních vozů kategorie GT3 se základnou v Německu. Na start se postaví krásné a dravé vozy, jakými jsou Audi R8 LMS, BMW M6 GT3, Corvette C7 GT3-R, Lamborghini Huracán GT3, Mercedes AMG GT3, Nissan GT-R Nismo GT3 nebo Porsche 911 GT3-R.

► Závodní víkend zahrnuje:
ADAC GT Masters
ADAC TCR
GT4 Central European Cup
Porsche Carrera Cup

► ADAC GT Masters
Rychlostní rozdíly mezi vozy ve startovním poli vycházejí z jejich různých konstrukčních koncepcí. K vyrovnání těchto rozdílů slouží systém zátěží, takzvaný Balance of Performance. Často se tak stává, že v rozdílu jedné vteřiny se pohybuje až 20 vozů, což zajišťuje velmi těsné souboje a vystupňuje dramatičnost závodů. Divákovi se tak nabízí jedinečný zážitek, srovnatelný například s pohledem na vyhrocené řeže okruhových tahačů.
Ve startovním poli se objevují profesionální tovární jezdci, gentlemani i bývalí piloti formule 1. Plejádu evropských jezdců pak doplňují například Američani či Jihoafričani. V sezoně 2017 v ADAC GT Masters startovali i Češi. Brněnský tým Šenkýř Motorsport nasadil BMW M6 GT3 s jezdcem Jakubem Knollem. Tým Mücke Motorsport z Berlína pravidelně reprezentuje Filip Salaquarda.

► ADAC TCR
Seriál závodů cestovních vozů, kde se objevuje i syn čtyřnásobného mistra světa v rally Juhy Kankkunena, Niko.

► GT4 Central European Cup
Seriály závodů vozů kategorie GT4, tedy jak sériově vyráběná auta, tak speciály malých firem, zažívají velký rozkvět. Právě to vedlo organizátory ze společnosti SRO Motorsport Group a jejího ředitele Stéphana Ratela k reorganizaci systému a vytvoření nových sérií. Kromě GT4 Central European Cup to budou v roce 2018 i série GT4 GT4 Nordic European Cup a GT4 Belgium. Ve střední Evropě se podjede kromě České republiky také v Rakousku, Německu, Slovensku a Nizozemí.

► Porsche Carrera Cup
Nejstarší německý pohár Porsche Carrera Cup (od roku 1990) bude od sezony 2018 stálou součástí šampionátu ADAC GT Masters. V posledních letech se pohár ukázal být odrazovým můstkem pro účast v ADAC GT Masters pro mnoho mladých talentovaných jezdců, například Sebastiana Asche, Reného Rasta či Connora De Phillippi.

► Hlavní body doprovodného programu
Pit walk
Autogramiáda jezdců
Letecká akrobatická show
Offroad
Otevřená servisní zóna
Atrakce pro děti

Místo konání akce: Autodrom Most, Tvrzova 5, Most
Vstupenky: http://bit.ly/2kbtWZZ
Datum začátku akce: 28. Dubna 2018 08:00
Datum ukončení akce: 28. Dubna 2018 18:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.5199N 13.6075E

Případné změny si prověřte na webu akce The Most Show featuring ADAC GT Masters

Jméno organizátora: Autodrom Most
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce