Tradiční "Rauhnacht" v Bavorské Rudě

Akce Železná Ruda

Kultura, Slavnosti, Zvyky a tradice
Centrum Bavorské Rudy, Hohenzollernstraße 1, Železná Ruda
Další akce ve městě Železná Ruda

Večer plný působivých představeních, ohnivá show a závěrečný ohňostroj si můžete užít v Bavorské Rudě v pátek 30. 12. na náměstí. Od 17:30 je umožněn vstup do areálu a v 19 hodin začíná samotná strašidelná show.

„Noci vykuřování“ (Rauhnächte) patří mezi staré lidové zvyky z Bavorského lesa. Démoni, čarodějnice, chlupaté nestvůry, čerti a jiná nedobrá stvoření zahánějí zlé duchy pomocí svých hlučných kravských zvonů, svišticích bičů a bubnů.

V období mezi Vánoci a večerem Tříkrálovým probíhají v bavorských městech a vesnicních tato strašidelná a tajemná představení. Jedno takové se koná již potřetí v Bavorské Rudě přímo na česko německé hranici. O neobvyklou podívanou se postarají umělecké skupiny z Rakouska, bavorského Regensburgu a svým představením je doplní také česká skupina Hellfire se svoji ohnivou show.

Návštěvníci akce se budou moct občerstvit u některého ze stánků, kde na ně čekají bavorské speciality nebo svařené víno na zahřátí. Vstupné 7 €, příp. 4 € pro děti do 14ti let se platí přímo na místě. Děti do 4 let mají na akci vstup zdarma.

Jméno organizátora: Bohemia Tours
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
PÁLENÍ ČARODĚJNIC
Letní kino, Tišnov
G4 Jelen & JFO
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava
Májové slavnosti 2024
Zámecký park, Vlašim
Tradiční pálení čarodějnic v Dolní Březince
Hřiště Dolní Březinka, Světlá nad Sázavou
Pálení čarodějnic na pivovaru
Starý pivovár Rosice, Rosice