True Love - pásmo animovaných filmů

Akce Praha

True Love - pásmo animovaných filmů
Divadlo, kino
Další akce ve městě Praha

True Love - pásmo animovaných filmů

Jak je možné, že filmy, za kterými stojí až pět let autorova života, putují po nejrůznějších festivalech v zahraničí a získávají mezinárodní ohlas, ale v České republice je většinou nikdo neviděl?

Premiéry mají za sebou a televize pro ně nemá připravené sloty, jelikož jsou samy o sobě krátké. Další problém tkví v převládající představě, že jsou animované filmy výhradně pro dětské publikum. True Love je tedy unikátním projektem, který nabízí divákům možnost zhlédnout filmy, k nimž by jinak neměli přístup.

Diváci se mohou setkat s upocenou českostí a láskou k pivu ve filmu Happy End, poetickou meditací v přírodních zákoutích ve filmu V zahradě, devastujícím vlivem turismu na historické centrum našeho hlavního města ve snímku Praha!, komiksovými hrdiny z českého prostředí u filmu Pérák anebo s vizí pochmurného města, kde se rozum rozpadá a začínají sny, ve filmu Anatomie Pavouka. Nejedná se o ledajaké snímky, ale o díla, která získala mezinárodní ohlas, či ocenění. Zároveň každý z nich představuje jiný druh animace, odlišný přístup k příběhu a náměty, které rozhodně nejsou pro děti.

Vybrané filmy získaly značný mezinárodní úspěch: v případě Happy Endu (r. Jan Saska - festivaly: jeden z 10 kandidátů na Oscara za nejlepší krátký animovaný film roku 2016, nominace na Cenu Magnesia, účast v Cannes, cena na festivale Anifilm, cena na festivale Guanajuato, uvedení v soutěži na festivale v Annecy a na festivale v Ottawě) či například Anatomie Pavouka (HAFF, Ottawa International Film Festival, Anibar International Animation Festival, na Anifilmu v Třeboni získal film čestné uznání, na slovinské Animatece zase Cenu diváků).

Místo konání akce: Klubovna, Generála Píky, Praha
Datum začátku akce: 10. Července 2017 20:00
Datum ukončení akce: 10. Července 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0982N 14.3883E

Případné změny si prověřte na webu akce True Love - pásmo animovaných filmů

Jméno organizátora: Klubovna
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov