Ukaž co je v tobě Darování krve

Akce Ostrava

Ukaž co je v tobě Darování krve
Jiné akce
Krevní centrum FNO, Ostrava
Další akce ve městě Ostrava

Ukaž co je v tobě!

Darování krve je jedinečným darem člověka člověku, může zachránit nejeden život. Staň se i ty tajným hrdinou života dalšího člověka. Máš možnost ukázat co je v tobě spolu s námi 25. října 2016 od 7 do 13 hodin v Krevním centru Fakultní nemocnice Ostrava. Ať jsi student či pedagog, žena, či muž, jsi jedinečný a máš možnost rozdělit se o to nejlepší, co v sobě máš. Těšíme se na tebe! #mamvkrvivsb #vsb

Šestnáct hodin před odběrem se drží dieta – vyvarovat byste se měli veškerých mléčných výrobků, masných výrobků, čokolády, ořechů a sladkého tučného pečiva. Zdržet byste se měli konzumace jakéhokoliv alkoholu. Naopak byste měli hodně pít nealko – minerálky, džusy, čaj a vodu, 1,5-2 litry tekutin denně. Není ale nutné před odběrem krve hladovět (hladovění nedoporučujeme) – ovoce, zelenina, netučné pečivo, marmeláda, med, libové vařené maso a brambory jíst můžete, samozřejmě ale bez omastku. Uděláme tak něco pro sebe i pro toho, kterému naše krev pomůže.
Pokud se nebudete před odběrem cítit dostatečně fit, určitě k němu nechoďte. Ve vašem těle může být vir, který se může transfuzí dostat do těla nemocného a to může mít fatální následky. Pokud máte méně než 50 kilogramů, Krevní centrum vás jako dárce nepřijme. Totéž platí i o některých chorobách – mimoplicní tuberkulóze, exotických nemocech, nemocích srdce a cév, cukrovce, astmatu či epilepsii a závislostech na drogách a alkoholu. Pokud jste měli v posledních dnech klíště, taktéž odběr vynechte. Platí to i o nemocech, které klíšťata přenáší – borelióze zejména. Odložení odběru se týká také střevních chřipek, tetování a piercingu (do šesti měsíců). Pro více informací http://www.fno.cz/krevni-centrum/casto-kladene-otazky.
Pokud nemůžete darovat krev, můžete přijít a podpořit ostatní.

Místo konání akce: Krevní centrum FNO, 17. listopadu 1790, Ostrava
Datum začátku akce: 25. Října 2016 07:00
Datum ukončení akce: 25. Října 2016 13:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.8296N 18.1624E

Případné změny si prověřte na webu akce Ukaž co je v tobě!

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Hurá na prázdniny
Areál výletního zámečku Větruše, Ústí nad Labem
Kadaňský mír
Františkánské zahrady, Kadaň