Útěk na Kostariku - dokumentární filmy za účasti tvůrců

Akce Praha

Útěk na Kostariku - dokumentární filmy za účasti tvůrců
Kino
Web organizátora:
www.dlabacov.cz
Další akce ve městě Praha

Útěk na Kostariku - dokumentární filmy za účasti tvůrců

Režie: Libor Špaček • Scénář, spoluautor a komentář: Petra Doležalová • Hudba: Varhan Orchestrovič Bauer Střih: Vilém Šrail • Kamera: Libor Špaček, Tomáš Doležal, Jakub Šimůnek, Miloslav Doležal

1. SPOJENI SE ZEMÍ – Na Kostarice žili lidé už před více než 10 000 lety. Indiáni kmene Bribri jsou původními obyvateli současného území Kostarické republiky. Jsou výjimeční svou snahou o uchování původního jazyka, tradic i nezávislosti pevně spojené s plně soběstačným životem v pralese. Zajímavý je i jejich sociální systém se stěžejní rolí matriarchátu a inspirace v moudrosti přírody, kterou přenesli do svého každodenního života. Přirozený respekt lidu Bribri k přírodě přejali za vlastní i cizinci, kteří se na Kostarice trvale usadili a jejichž příběhy rovněž dokument přináší. Příroda sama si je podmanila a oni se naučili naslouchat jí, rozumět a vnímat ji zcela přirozeně. Podvědomě tak poskytují návod všem ostatním, jak s naší Zemí zacházet, abychom její život postupně nezadusili.

2. PŘÍBĚH PRALESA – Kostarický prales je domovem více než pěti set tisíců živočišných druhů. Ukrývá nevídané tajemství života, z něhož lidé odhalili dosud jen nepatrný zlomek. Většina živočichů, které autoři filmu během svého putování zachytili, vyniká neobvyklými schopnostmi – bazilišci běhající po vodní hladině, žáby měnící se v listy, lenochodi věčně žijící vzhůru nohama či mravenci Atta, jimž by jejich produkci vlastního antibiotika záviděl nejeden farmaceutický gigant. O slovo se hlásí i opeření obyvatelé pralesa, od tukanů přes tangary až po ary, o jejichž záchranu a opětovné rozšíření do původních stavů usiluje Projekt Ara. Kostaričané jsou si dobře vědomi svého neobyčejného bohatství a svůj přírodní poklad opatrují výjimečným rozsahem národních parků a chráněných území. Tropický prales však umí být i nebezpečný. Výprava do něj je pro člověka testem – prales vyzkouší jeho odhodlání, odvahu a schopnost pozorovat, naslouchat a splynout. Odměnou jsou nečekaná sebepoznání.

Místo konání akce: Dlabačov, Bělohorská 125/24, Praha
Vstupenky: http://www.dlabacov.cz/klient-234/kino-59/stranka-4953/film-197265
Datum začátku akce: 27. Února 2018 19:00
Datum ukončení akce: 27. Února 2018 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0855N 14.3804E

Případné změny si prověřte na webu akce Útěk na Kostariku - dokumentární filmy za účasti tvůrců

Jméno organizátora: Dlabačov
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.