Vasilův RUBÁŠ

Akce Ostrov

Vasilův RUBÁŠ
Koncerty
Další akce ve městě Ostrov

Vasilův RUBÁŠ

Folk-reggae-punkové duo ve složení Filip „Vasilděda“ Novák (kytara, akordeon, zpěv) a Petr „Ruby“ Rubáš (perkuse, zpěv) je novým objevem hudební scény. Nápadité, trefné a vtipné texty, neotřelé a přitom chytlavé melodie, k tomu střídmá instrumentace, zároveň zajímavé aranže – to vše je Vasilův Rubáš. Stylovou nezařaditelností a zároveň otevřeností a dravostí dokáže Vasilův Rubáš zaujmout jak folkové publikum (1. cena v rámci Mezinárodní Porty 2012), tak i festivalové diváky na punkovém festivalu.

Vasilův Rubáš je hudební skupina, která vystupuje od roku 2003 původně na pražské scéně a do širšího povědomí vešla jako vítěz Mezinárodní interpretační soutěže Porta v Ústí nad Labem v roce 2012. Přestože jde o folkovou soutěž, kapela inklinuje k široké škále stylů, např. reggae, ska, punk.
První polovinu dua tvoří Filip Vasilděda Novák, který také vystupuje s kapelou Basta Fidel a prošel řadou dalších (Banditos,Bůhví, Parajazz). Je autorem převážné většiny písní a kromě zpěvu obsluhuje akordeon a akustickou kytaru.
Druhou polovinou dvojice je Petr Ruby Rubáš, který je známý také jako herec divadla Esence, ale vystupoval například se souborem renesanční hudby Musica ad tabulam, nebo s punkovou kapelou Debilní název. Ve Vasilově Rubáši kromě zpěvu a zvukových efektů obsluhuje především djembe.

Místo konání akce: M club Ostrov, U nemocnice 1209, Ostrov
Datum začátku akce: 8. Prosince 2017 21:00
Datum ukončení akce: 9. Prosince 2017 01:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.3127N 12.9526E

Případné změny si prověřte na webu akce Vasilův RUBÁŠ

Jméno organizátora: M club Ostrov
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
FREDDIE - CONCERT SHOW 03.06.2024
Divadlo Radka Brzobohatého, Praha
FESTIVAL SLUNOVRAT 2024
náměstí Osvoboditelů, Opava
HABERA&TEAM – TOUR 100
Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín