Večerní cyklojízda městem 2017

Akce Kroměříž

Večerní cyklojízda městem 2017
Akce pro děti, Sportovní akce
Web organizátora:
www.kolemkm.cz
Další akce ve městě Kroměříž

Večerní cyklojízda městem až do záhlinického pivovaru

Zveme Vás na večerní cyklojízdu nasvícenou Kroměříží. Sraz účastníků je v pátek 15. září 2017 v 18.30 u pódia na Velkém náměstí.

A kudy se pojede? Vyrazíme kolem zámku, Bajdy a dále přes Kojetínskou ulici celým průtahem města až ke křižovatce u nádraží, kde zabočíme doprava. Po ulicích Stoličkova, Skopalíkova a Ovocná budeme pokračovat přes les Zámeček až do záhlinického pivovaru, kde na Vás čeká prohlídka s exkurzí a posezením (nealko zajištěno).

Trasa je dlouhá 10 km a je vhodná i pro děti od 10 let. Bezpečnost při průjezdu městem zajistí doprovod městské policie. Návrat individuálně po vlastní ose, případně vlakem ze Záhlinic v 22.18 (s přestupem v Hulíně; přeprava kol ve vlacích pouze do vyčerpání kapacity).

Nad rámec standardní výbavy doporučujeme vzít s sebou maximum různých svítítek, blikátek a reflexních materiálů. Nezapomeňte také zvonky a troubítka. Zkrátka ať je nás vidět a slyšet!

Pořádá spolek Kolem KM u příležitosti Evropského týdne mobility 2017.

Akce se koná jen za příznivého počasí.

Podmínky účasti:

• Povolenými dopravními prostředky na akci jsou jízdní kolo, elektrokolo, handbike a jim obdobné dopravní prostředky, které dosahují běžných cestovních rychlostí jako jízdní kolo.

• Dopravní prostředky, na kterých se pohybují účastníci akce, musí být řádně osvětlené dle platných právních předpisů a musí být v řádném technickém stavu.

• Doporučená minimální věková hranice pro účast na akci jako řidič dopravního prostředku (cyklista) je 10 let.

• Přeprava dětí v přívěsných vozících není v rámci akce přípustná, stejně tak není v rámci akce přípustná jízda dětí na kolech se spojovací tyčí.

• Použití ochranné cyklistické přilby při účasti na akci je pro nezletilé cyklisty povinné, pro ostatní cyklisty doporučené.

• Účastníci akce jsou povinni při jízdě po silnicích a místních komunikacích na vícepruhových komunikacích používat vždy jeden jízdní pruh, který určí pořadatelé akce.

• Účastníci akce jsou povinni respektovat pokyny MPZ, DI PČR a pořadatelů.

• Účastníci akce jsou povinni dodržovat zásady bezpečné jízdy, zejména dodržovat při jízdě bezpečné rozestupy a neohrožovat ostatní účastníky akce.

• Pokud účastník akce nebude výkonnostně stačit pelotonu a dostane se za pořadatele, který peloton uzavírá, je takový účastník automaticky z účasti na akci vyloučen a dále se již pohybuje jako běžný účastník dopravního provozu na vlastní zodpovědnost.

• V případě porušení těchto podmínek může pořadatel účastníka akce z dalšího průběhu akce vyloučit. V případě opakovaného porušení těchto podmínek, nebo v případě zvlášť hrubého porušení těchto podmínek pořadatel účastníka z dalšího průběhu akce bezodkladně vyloučí.

Místo konání akce: Kroměříž, Zlín Region, Kroměříž
Datum začátku akce: 15. Září 2017 18:30
Datum ukončení akce: 15. Září 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.3N 17.4E

Případné změny si prověřte na webu akce Večerní cyklojízda městem až do záhlinického pivovaru

Jméno organizátora: Kolem KM
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce