Velký okruh - tvrz Hůrka

Akce Králíky

Velký okruh - tvrz Hůrka
Akce pro děti, Jiné akce
Další akce ve městě Králíky

Velký okruh - tvrz Hůrka

K 79. výročí částečné mobilizace čs. armády v květnu 1938 je pro Vás na neděli 28. 5. 2017 připravena mimořádná prohlídka!

Trasa :
Trasa je vedena vchodovým srubem K - S 12a, po svážnici (šikmý výtah), přes filtrovnu, kolem strojovny/elektrárny, hlavním muničním skladem M1, přes výhybnu, válečnými kasárnami, do skladiště M2 pod srubem K - S 12, určeným pro dělovou otočnou a výsuvnou věž. Zde návštěvníky čeká náročný výstupu na horní patro objektu po 297 schodech. Odměnou jim za sportovní výkon bude možnost důkladně si prohlídnout místo, kde se měl nacházet jeden z mála plánovaných exemplářů nejvýkonnějšího zbraňového systému čs. opevnění. Po prohlídce srubu a sestupu do podzemí se výprava hlavní chodbou přesune pod srub K - S 10, vystoupí na jeho bojové patro po 166 schodech a prohlédne si jeho unikátního interiér s prostorem připraveným pro osazení otočné kulometné věže, střepinu podkladového prstence pancéřového pěchotního zvonu o váza cca 3 tuny, stejně jako kompletní originální podkladový prstenec s výrobní číslem a logem firmy Škoda Plzeň. Poté bude celá skupina pokračovat dolním patrem srubu přes nouzový východ v ochranném příkopu a po stupačkách vystoupí na povrch tvrze, kde je průvodce seznámí s exteriéry srubů: pěchotním K - S 10 (postřelován také železničním kanónem), pěchotním K - S 13 (druhý největší stavebně dokončený pěchotní srub čs. opevnění), objektem pro dělovou otočnou a výsuvnou věž (nezachovalejší objekt tvrze Hůrka) a největším srubem - dělostřeleckou kasematou K - S 11 (unikátní stopy zkušebního postřelování protibetonovými střelami Röchlinga a testu výbušného plynu Tajfun). Nouzovým východem v tomto srubu vstoupí výprava zpět do interiéru tvrze. Po prohlídce horního i dolního patra srubu sestoupí výprava po 285 schodech do skladu M2 v podzemí pod objektem. Zde si návštěvníci prohlédnou další ukázku zkoušky výbušného plynu ve strojovně výtahu, expozice v muničním skladu a vydají se na cestu zpět do vchodového srubu.

Začátek prohlídky je ve vstupním areálu muzea v 10:00 hodin, předpokládané ukončení prohlídky do 14:00 hodin. V místě je parkoviště, pohodlné zázemí, informační centrum, prodejna suvenýrů a základního občerstvení. Vstupné: dospělí 240,-, děti do 15 let 150,- Kč (pro děti mladší 10ti let není tento typ prohlídky vhodný), rodinné vstupné 600,- Kč (2 dospělí, 2 děti do 15 let). Na tuto speciální prohlídkovou trasu se doporučuje objednat se: hurka@boudamuseum.com, nebo telefon 606 669 888. Objednávkou berou zájemci na vědomí fyzickou náročnost prohlídkové trasy.

Místo konání akce: tvrz Hůrka, 17. listopadu 1938, Králíky
Vstupenky: http://hurka.boudamuseum.com/
Datum začátku akce: 28. Května 2017 10:00
Datum ukončení akce: 28. Května 2017 14:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0828N 16.7659E

Případné změny si prověřte na webu akce Velký okruh - tvrz Hůrka

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
2024 Svitavy World Cup F2BMenu
Modelářský stadion Cihelna, Svitavy
Dětský den
KD Střelnice, Vrchlabí
MÍŠA RŮŽIČKOVÁ: LESNÍ KRÁLOVSTVÍ
Masarykův kulturní dům, Mělník
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Kulturní dům Střelnice, Jindřichův Hradec
Burza minerálů
Radniční park, Most