Vernisáž - Psí vojáci: Hudba na plátně

Akce Praha

Vernisáž - Psí vojáci: Hudba na plátně
Kultura
Další akce ve městě Praha

Vernisáž - Psí vojáci: Hudba na plátně

“Jsem zamilovanej, tak zamilovanej, že mi rostou hvězdy na zádech.” - Filip Topol

Tvorba Psích vojáků v čele s Filipem Topolem je blízká generaci, která zakusila mnohé. Texty čiší srdceryvností, syrovostí a emocemi. Oslovila ale i autorku Sáru Svobodovou, která namalovala sérii obrazů inspirovaných písněmi Psích vojáků.

Přijměte pozvání na vernisáž výstavy s názvem Psí vojáci: Hudba na plátně. Sára se o umění zajímá již několik let. Díky její cestě do Dublinu, kde strávila téměř dva roky, objevila svůj talent a vášeň pro vlastní uměleckou tvorbu. Chtěla by připomenout památku Filipa Topola v prostorách Knihovny Václava Havla, který se zasloužil o jedno z prvních vystoupení Filipa Topola v úvodu koncertu Plastic People of the Universe roku 1978 a dokázat, že odkaz jeho tvorby je i nadále aktuální pro mladou generaci. Datum vernisáže výstavy spadá na 38. výročí prvního koncertu Psích vojáků, který proběhl na Pražských jazzových dnech.

Jednotlivé obrazy jsou inspirované písněmi Psích vojáků, významnými momenty kapely nebo typickými výjevy. Výstava poskytne návštěvníkům jedinečnou možnost sdílet s autorkou její pocity díky možnosti poslechnout si konkrétní píseň z mp3 zařízení u každého obrazu. Na zahajující vernisáži nebude chybět ani doprovodný program v podobě vystoupení kapely Kopyrajt. Promluví i bývalí členové kapely bubeník David Skála a manažer Romek Hanzlík. Těšit se můžete i na něco malého na zub a dobré pití!

Výstava se bude konat po dobu jednoho víkendu od 4.11.2017 do 5.11.2017. Vzhledem k omezené kapacitě prostor chceme na vernisáži předejít možným problémům, proto v případě přeplnění budeme přednostně přijímat hosty s pozvánkou a hosty s potvrzenou rezervací (více info na webu). Bezproblémový průběh akce je v našem nejvyšším zájmu a vynasnažíme se vyjít vstříc všem návštěvníkům, kteří se nás rozhodnou podpořit svojí účastí.

Kompletní informace nalaznete na webu www.hudbanaplatne.cz.

Akce se koná pod záštitou Vyšší odborné školy publicistiky.

Partneři:
Knihovna Václava Havla
Centrum Fotoškoda
Indigo Print

Mediální parnetři:
CityBee
GoOut

Místo konání akce: Knihovna Václava Havla, Ostrovní 13, Praha
Vstupenky: http://www.hudbanaplatne.cz/
Datum začátku akce: 3. Listopadu 2017 18:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0808N 14.4173E

Případné změny si prověřte na webu akce Vernisáž - Psí vojáci: Hudba na plátně

Jméno organizátora: Psí vojáci: Hudba na plátně
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Smrtijedský ples
Na chobotě 125/2b, Praha, Praha
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
Smrtijedský ples
Na chobotě 125/2b, Praha, Praha
Smrtijedský ples
Na chobotě 125/2b, Praha, Praha