Vernisáž: Šumění andělských křídel

Akce Olomouc

Vernisáž: Šumění andělských křídel
Výstavy
Muzeum umění Olomouc, Olomouc
Další akce ve městě Olomouc

Vernisáž: Šumění andělských křídel

Andělé provázejí člověka téměř odnepaměti, proto jsou také zakomponováni v mnoha náboženských systémech. Naše výstava představí především křesťanské pojetí a zobrazení andělské bytosti, které úzce navazuje na judaismus, na biblickou představu anděla – posla Božího.

Andělé však nejsou jen božími posly, zprostředkovateli jeho vůle a ochránci lidí, mají též jiné zásadní úkoly spjaté s fungováním a harmonií celého světa, přesuny hvězd, bdění nad všemi elementy universa, národy, městy.

V obou našich budovách, tedy v Muzeu moderního umění a v Arcidiecézním muzeu Olomouc, Vás seznámíme s dlouhou vizuální tradicí zobrazování andělských bytostí, od středověku až po současnost, od témat, kde hraje anděl úlohu hlavní, přes vedlejší či doprovodné role až k volným „osvobozeným“ andělským motivům v umění 20. století.

Část exponátů pochází ze sbírek Muzea umění Olomouc a Arcidiecézního muzea Olomouc i z arcibiskupských sbírek soustředěných v Kroměříži, většinou ale budou exponáty zapůjčeny ze státních i církevních institucí, ze soukromých sbírek i ateliérů umělců.

Výstava potrvá do 5. 3. 2017

Místo konání akce: Muzeum umění Olomouc, Denisova 47, Olomouc
Datum začátku akce: 27. Října 2016 18:30
Datum ukončení akce: 27. Října 2016 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.5961N 17.2566E

Případné změny si prověřte na webu akce Vernisáž: Šumění andělských křídel

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce