Vernisáž, Věra, Lela, Aňa a Ester Geislerovy

Akce Trutnov

Vernisáž, Věra, Lela, Aňa a Ester Geislerovy
Kultura
Další akce ve městě Trutnov

Vernisáž, Věra, Lela, Aňa a Ester Geislerovy

Vernisáž 27. 6 od 18 hodin

GEISLEROVY / RODINNÝ KOMPLEX
Sestry Geislerovy jsou krásné a navíc nadané. Nejstarší Lela je úspěšnou kreslířkou, prostřední Aňa se kromě hraní pustila do psaní a nejmladší Ester se věnuje herectví a vizuálnímu umění.
Jsou známy pro svou svébytnou povahu a rozmanitou kreativitu, která je v každé z nich silně a přitom značně rozdílně zastoupena. Málokdo ale ví, že jejich maminka Věra Geislerová, díky níž drží celá rodina pohromadě, je akademická malířka, která se kromě monumentální malby a figurativní abstrakce jako jedna z prvních u nás věnovala - a stále věnuje - oblasti art videa.
A právě v této souvislosti vznikla myšlenka představit všechny ženy Geislerovy ve světle prolínání se jejich různorodých výtvarných aktivit - od malby přes komiks až k videoinstalacím a dokonce instalacím zvukovým. Galerie UFFO tedy ožije ve všech směrech. Slavnostní zahájení výstavy proběhne v úterý 27. června od 18:00 hodin za účasti všech autorek, úvodního slova se ujme režisér Jan Hřebejk. Hudební produkci zajistí členové kapel Midi Lidi a Kazety - Petr Marek a Johana Švarcová. Lákavým zpestřením vernisáže bude bezesporu prodej knihy Aniných deníkových zápisků, jež nese název P.S. a kterou nemohl ilustrovat lépe a citlivěji nikdo jiný než sestra Lela. Knihu vydanou nakladatelstvím Euromedia Group budou její autorky na místě rovněž podepisovat.
Kromě tradičního podporovatele Galerie UFFO firmy GRUND, a.s., jsou tentokrát partnery výstavy i Bohemia sekt, který připraví perlivé osvěžení, a pražský Hotel Sax, v jehož režii bude další občerstvení návštěvníků vernisáže.
Výstava 28. 6. – 28. 7. 2017

Místo konání akce: UFFO - Společenské centrum Trutnov, náměstí Republiky 999, Trutnov
Datum začátku akce: 27. Června 2017 18:00
Datum ukončení akce: 27. Června 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.5634N 15.9103E

Případné změny si prověřte na webu akce Vernisáž, Věra, Lela, Aňa a Ester Geislerovy

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
C4 Oslavuji
Kino Vesmír, Ostrava
G4 Jelen & JFO II
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava
M4 Smetanova Libuše II
Divadlo Jiřího Myrona, Ostrava