Víkend otevřených zahrad: Ukázková přírodní zahrada Anastazie

Akce Rudolfov

Víkend otevřených zahrad: Ukázková přírodní zahrada Anastazie
Akce pro děti, Kultura
Další akce ve městě Rudolfov

Víkend otevřených zahrad: Ukázková přírodní zahrada Anastazie

Nebýt Ireny a Standy Kovářových a jejich zahrady Anastazie ani Pozemské nebe by nebylo...

Objevte tuto krásnou zahradu, která zpívá ranní chorály a šeptá večerní verše. Zahradu, která nás překvapuje svými zákoutími. Jakoby nás tam čekala mateřská náruč nebo rozpustilý skřítek. Za skupinou keřů vidíme kousek duhy, spadlý na zem pro naši potěchu. Duhy, která se nerozplývá, ale zůstává tiše s námi... Objevte Ukázkovou přírodní zahradu Anastazii.

"Mnozí jsme trávili dětství v zahradách našich babiček. Já sama jsem je vnímala, jako dobrotivé čarodějky, které mě nenásilně zapojovaly do vaření, do péče o velikánské zahrady a mě připadalo naprosto přirozené, že žena ovládá a kultivuje takový velký prostor. V naší zahradě najdete mnoho zajímavostí. Kromě shlédnutí smíšených kultur, přírodního biotopu, skleníku se systémem větracích kanálků, včelích úlů, veselého kopce, háje předků, lučních porostů, suchých zídek, můžete vyzkoušet i pobyt v léčebné pyramidě nebo si posedět v meditační kapli. Určitě se vám zalíbí také připravené stromy poznání, které jsme pro Víkend otevřených zahrad připravili. Děti mohou prohledat zahradu a najít 15 víl, které jsou v ní schované a pro dospěláky budou připravené zajímavé informační cedule například o přírodním biotopu, háji předků, nekosené louce, o včelách a další... Moc se na vás těšíme."
Irena Kovářová, majitelka Ukázkové přírodní zahrady Anastazie

A na co se tyto dva dny můžete těšit?
Ukázková přírodní zahrada Anastazie je otevřena pouze po osobní dohodě. Pro Víkend otevřených zahrad jsme připravili (vždy od 10:00 - 17:00) následovné:
- Sami si budete moci projít a prozkoumat všechna zákoutí naší zahrady, pokud nebudete pospíchat, vezměte si s sebou svou oblíbenou knížku, sedněte si do trávy a jen buďte :-)
- Když už budete mít zuté boty, můžete vyzkoušet naše Šungitové ťapkoviště. - Vílí stezka pro děti: máme celkem 15 víl, které jsou schované v zahradě a děti je milují.
- Stromy poznání: v zahradě najdete několik stromů, na kterých naleznete minivýstavu se zajímavými tématy, jako například o vodě, o včelách, o přírodních zahradách, .....
- Informační cedule: návštěvníci se mohou načerpat informace také o jednotlivých prvcích zahrady jako je například Háj předků, Nekosená louka, Přírodní biotop atd...
- Pro vaší zvědavost budou zpřístupněné také: meditační kaple a Léčebná pyramida Veškerý program je koncipován tak, aby si každý návštěvník mohl zahradu projít sám.

VSTUPNÉ: DOBROVOLNÉ

Místo konání akce: Pozemské nebe, Polní 9, Rudolfov
Vstupenky: http://www.pozemskenebe.cz/
Datum začátku akce: 10. Června 2017 10:00
Datum ukončení akce: 11. Června 2017 17:00
Pravděpodobné souřadnice: 48.9982N 14.538E

Případné změny si prověřte na webu akce Víkend otevřených zahrad: Ukázková přírodní zahrada Anastazie

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce