Vilém Veverka Hoboj a Martin Kasík Klavír

Akce Praha

Vilém Veverka Hoboj a Martin Kasík Klavír
Koncerty
Web organizátora:
www.loosovavila.cz
Další akce ve městě Praha

Vilém Veverka Hoboj a Martin Kasík Klavír

Winternitzova vila uvádí koncert komorní hudby v podání Viléma Veverky na hoboj a Marina Kasíka na klavír. (C. Saint-Saëns, F. Chopin, A. Dorati, F. Poulenc, P. Haas). Součástí koncertu je welcom drink a po skončení koncertu je možné vychutnat si se sklenkou vína architekturu Adolfa Loose v prostorách vily, nebo na některé ze tří teras.


VILÉM VEVERKA
Vilém Veverka je jedním z nejrespektovanějších českých hobojistů. Absolvoval Pražskou konzervatoř (F.X.Thuri) a Akademii múzických umění v Praze (L.Séquardtová)Zásadní impuls v jeho uměleckém rozvoji však přineslo účinkování v Gustav Mahler Jugendorchester a následné studium u předního německého hobojisty Dominika Wollenwebera na Hochschule für Musik Hanns Eisler v Berlíně, na které navázal dvouletým účinkováním v proslulé Berlínské filharmonii (Karajan Stiftung).Jako sólista vystupuje s významnými českými orchestry, např. s Pražskou komorní filharmonií, Filharmonií Brno, FOK, SOČR ad., ze zahraničních orchestrů pak jmenujme Tokyo Philharmonic Orchestra, Bayerisches Kammerorchester či Budafok Orchestra Budapest.

MARTIN KASÍK
vítěz jedné z nejprestižnějších světových soutěží Young Concert Artists Competition v New Yorku 1999 – se věnuje klavírní hře od 4 let. Studoval Janáčkovu konzervatoř v Ostravě pod vedením Mgr. Moniky Tugedliebové a AMU v Praze ve třídě prof. Ivana Klánského. Je vítězem mnoha domácích i mezinárodních soutěží, mj. soutěže Pražského Jara 1998, držitelem ceny Davidoff Prix 2000 pro nejlepšího českého interpreta do 28 let v oblasti klasické hudby a Ceny Harmonie pro nejúspěšnějšího mladého umělce za rok 2002.

Jako sólista vystupoval mj. s Chicago Symphony Orchestra, Minneapolis Symphony Orchestra, DSO Berlin, Tonhalle-Orchester Zürich, Stuttgarter Philharmoniker, Rotterdams Philharmonisch, Helsingin kaupunginorkesteri. Pravidelně spolupracuje s Českou filharmonií a Symfonickým orchestrem hl. města Prahy FOK, se kterými podnikl turné po USA a Japonsku.

V roce 2008 se stal Martin Kasík prezidentem Chopinova festivalu v Mariánských Lázních. Od roku 2009 vyučuje na pražské konzervatoři. Jako podagog působí rovněž na Akademii múzických umění
v Praze.

Místo konání akce: Winternitzova vila, Na Cihlářce 10, Praha
Vstupenky: https://goout.net/cs/listky/koncert-komorni-hudby-vilem-veverka-hoboj+martin-kasik-klavir/wplb/
Datum začátku akce: 3. Října 2017 19:00
Datum ukončení akce: 3. Října 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0674N 14.3885E

Případné změny si prověřte na webu akce Vilém Veverka Hoboj a Martin Kasík Klavír

Jméno organizátora: Winternitzova vila
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce