Vojta " Kiďák" Tomáško a Nezmaři

Akce Český Krumlov

Vojta " Kiďák" Tomáško a Nezmaři
Koncerty
Další akce ve městě Český Krumlov

Vojta " Kiďák" Tomáško a Nezmaři

Vojta „Kiďák“ Tomáško a křest jeho nového CD „ Všechno je tak jak má být“.

Mimořádné setkání dvou legend českého folku na jednom podiu v Městském divadle Český Krumlov. Kmotrem CD bude českobudějovická kapela Nezmaři.

Vojta Kiďák Tomáško je český trampský a folkový písničkář, který se narodil 16. dubna 1947 v Teplicích. Je zakladatelem skupiny Roháči. Nějakou dobu vystupoval i s kapelou Plížáci. Je vítězem několika ročníků prestižního festivalu Porta a mezi jeho neznámější písně se řadí Nebe plné koní, Toulavej, Armagedon nebo Česačů bavlny bál. V současné doby vystupuje především sólově, případně s Ríšou Melicharem. V minulosti spolupracoval i se známým českým umělcem Vladimírem Čechem.

VKT o sobě
"Za dobu co se po této zemi toulám s kytarou, jsem napsal určitě více než 250 písní. Některé zůstaly v krabici zapomnění, jiné si lidé oblíbili a chtějí je slyšet vícekrát. Jen tak namátkou: Toulavej, Morava, Zelená košile, Česačů bavlny bál, Náklaďák do L.A., Druhá míza, Středa, Hlava nad vodou, Brčko, Dentista, Hádej, kdo tě má rád a desítky dalších. Potěšilo mě, že některé skladby si vybrali do svého repertoáru i jiní interpreti, jako Věra Martinová, Stráníci, vizovický Fleret, Roháči z Lokte, plzeňský Jolly Band a dokonce i mužský sbor z Ratíškovic a spousta dalších. Za dobu mého koncertování se mi doma nastřádalo několik ocenění, z nichž asi nejcennější jsou dvě autorské Porty z let osmdesátých a Porta zlatá, která se uděluje významným osobnostem v oblasti folkové hudby."

19:30

290 Kč

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce