Vyškovský benefiční běh 2020

Akce Vyškov

Vyškovský benefiční běh 2020
Sportovní akce
Další akce ve městě Vyškov

Vyškovský benefiční běh - 4. ročník

4. ročník BĚHÁM A POMÁHÁM, který proběhne 25. dubna 2020 ve Vyškově na náměstí, bude věnovaný naší kolegyni, kamarádce a mamince Katce Talarovičové.

Již je otevřený transparentní účet, na který můžete již teď přispět jakoukoliv částkou na zlepšení kvality jejího života: 227617320/0600

Pro zahraniční platby:
IBAN CZ80 0600 0000 0002 2761 7320
SWIFT AGBACZPP

JEJÍ PŘÍBĚH

Katka (31) je maminka ročního Radečka, která trpí od narození cystickou fibrózou (CF), což je závažné dědičné onemocnění postihující zejména dýchací a trávící systém. Nemocní s CF potřebují intenzivní léčbu každý den po celý svůj život. CF je v současnosti bohužel nevyléčitelná.
Cystická fibróza se projevuje opakovanými infekcemi dýchacích cest, které postupně způsobují trvalé poškození plic. Nemocným se tvoří hustý hlen, ve kterém se dobře usídlují bakterie. Tyto bakterie jsou pro zdravé lidi neškodné, pacientům s CF však způsobují chronické infekce, které mohou vést až ke smrti.

Co Katka potřebuje? DÝCHAT, ABY MOHLA ŽÍT
Pro nás je dýchání zcela přirozené, ale není tomu tak u Katky. Aby mohla dýchat, musí několik hodin denně inhalovat a dechově rehabilitovat. I přes nepřetržité užívání několika druhů antibiotik, vitamínů a trávících enzymů má velmi silné záchvaty kašle, které jsou vyčerpávající již pro tak namáhaný organismus. Pro představu, Katka v současnosti denně užívá 4 druhy antibiotik.

Když je Katce nejhůř, podívá se na Radečka, kterému chce být mámou na plný úvazek, chodit s ním na hřiště, jezdit na kole, hrát si s ním, a hlavně ho vidět vyrůstat.

A v tomto jí může pomoci speciální vibrační vesta AFFLOVEST s vysokofrekvenční hrudníkovou stěnou, která velmi napomáhá s dechovou rehabilitací. Vibrováním vesty dochází k uvolňování hlenu ze stěny dýchacích cest, a tím k jejich snazšímu čištění. Vzhledem k nedostupnosti přenosné vibrační vesty v České republice jsou náklady na její pořízení nemalé a zdravotní pojišťovny tyto náklady spojené s jejím pořízením nehradí. Celková částka na pořízení přenosné vibrační vesty „AFFLOVEST“ je ve výši ca 20.000 USD (500.000 Kč).

Začátek akce: 25. 4. 2020 8:00:00
Konec akce: 25. 4. 2020 14:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce