Výstava - Otto Placht - Kolektivní nevědomí umění a drog

Akce Praha

Výstava - Otto Placht - Kolektivní nevědomí umění a drog
Výstavy
Café Therapy, Praha
Další akce ve městě Praha

Výstava - Otto Placht - Kolektivní nevědomí umění a drog

Kolektivní nevědomí umění a drog

Vnitřní obrazy duše a vnější krása světa. Analogie interního a externího. Drogy, psychedelika, změněné stavy vědomí, imaginace, meditace. Démoni a andělé. Amazonský prales v odrazu urbanistické džungle velkoměst. Nekonečná pestrost duše a světa. Závislost, nemoc ducha a zmatek moderního světa. Důležitost spirituality při léčbě závislosti. Spiritualita jako součást procesu úzdravy.

To jsou analogie mezi uměním Otty Plachta a neziskovou organizací SANANIM usilující o úzdravu lidí závislých na drogách.



Otto Placht (* 1962 v Praze)
Český malíř a nekonvenční výtvarník. Od roku 1993 proslul zejména svými velkými obrazy inspirovanými jeho několikaletým pobytem v jihoamerické džungli u peruánských domorodých obyvatel z indiánského kmene Šipibó. Jeho výtvarná tvorba je velmi silně ovlivněna výtvarným projevem domorodých obyvatel džungle a (zejména pro běžného českého člověka) značně exotickým prostředím amazonského pralesa.

SANANIM, z. ú.
Největší nezisková organizace v ČR pracující s lidmi užívajícími drogy.
Nechceme lhostejně míjet ty, kteří ztratili víru v sebe, druhé, lidskou existenci. Ty, kteří na své cestě životem hledali útočiště u drogy a poznali i její odvrácenou tvář, která se objevuje s neúprosnou logikou - tvář utrpení, bolesti, samoty, nesvobody, smrti.
Chceme podat pomocnou ruku všem, kteří na to čekají, kteří volají své SOS. A varovat ty, pro které je droga Symbolem magického neznáma romantické vzpoury, únikem z nepřátelské skutečnosti.


27/10 od 19:00 vernisáž výstavy

Výstava potrvá od 27/10 do konce roku 2016.

Pořádá:
SANANIM
Kontaktní centrum SANANIM
Otto Placht
Café Therapy

Místo konání akce: Café Therapy, Školská 30, Praha
Datum začátku akce: 27. Října 2016 19:00
Datum ukončení akce: 27. Října 2016 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0797N 14.4245E

Případné změny si prověřte na webu akce Výstava - Otto Placht - Kolektivní nevědomí umění a drog

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce