Výstava Život a odkaz Jeho Svatosti XIV dalajlamy

Akce Praha

Výstava Život a odkaz Jeho Svatosti XIV dalajlamy
Výstavy
Další akce ve městě Praha

Výstava Život a odkaz Jeho Svatosti XIV dalajlamy

For English please scroll down.

K poctě Václava Havla a jeho přátelství s živoucí ikonou lidu Tibetu pořádáme výstavu o životě a odkazu Jeho Svatosti XIV tibetského dalajlamy; soubor raritních fotografií, který byl sestaven pod dohledem kanceláře J. S. dalajlamy v Dharamshale a zapůjčen Tibetským muzeem Linhartově nadaci, aby tak byl vůbec poprvé představen v Evropě. Připravený výběr obsahuje fotografie Jeho Svatosti z raného období jeho života, útěk do Indie, dokumentuje jeho setkání s čelními státními a politickými představiteli a představí jeho tři hlavní závazky. Jedná se o rozsáhlý soubor fotografií, jenž bude ve formě putovní výstavy prezentován u nás a po celé Evropě.

Vernisáž proběhne dne 14.10. od 18:00.

K zahájení výstavy dojde za přítomnosti ředitele Tibetského muzea Tashi Phuntsoka; doprovodný program bude zahrnovat projekce autorských dokumentů z dílny Viliama Poltikoviče, vzpomínkové čtení o Václavu Havlovi, a tradiční tibetské a jiné občerstvení.
Na závěr proběhne otevřená diskuze na téma "Sekulární etika a lidské hodnoty v měnícím se světě".
Tématem diskuze tibetského mnicha Ješiho Gawy a široké veřejnosti, konané v multikulturním centru Tibet Open House, bude sekulární etika. Skromnost a spotřeba. Dialog a konflikt. Ekonomika a ekologie. Myšlenky, o nichž je třeba více mluvit, pokud má nastat změna směrem k životaschopnému budoucímu světu.

Více informací o Tibetském muzeu: tibetmuseum.org

Výstava bude také vystavena v rámci Festivalu demokracie, doprovodného programu Fora 2000 - http://www.forum2000.cz/fedem@FestivalDemokracie, #fedem 2. - 12.10.2017 na Náměstí Václava Havla.

In keeping with the spirit of humanism of the late Václav Havel and to celebrate his friendship with the former Tibetan leader, let us invite you to an exhibition commemorating the life and beliefs of His Holiness the XIV Tibetan Dalai Lama. It is a set of photographs and short informational texts (in Tibetan, Hindi, Czech and English) that were compiled under the direct supervision of the Office of His Holiness the Dalai Lama (OHHDL) in Dharamshala, and lent to representatives of the Linhart Foundation to be presented for the first time ever in the Czech Republic and elsewhere Europe. The exhibition is presented in its full original volume, sectioned by topic documenting His Holiness' childhood and early years still back in Tibet, the escape into Indian exile, meetings with Indian dignitaries and other world leaders, the various awards that His Holiness received, or a set of panels elaborating the three commitments that he pledged to fulfill.
On 14. of October the ceremonial opening of the exhibition will take place with rich accompanying program including documentary screenings authored by Viliam Poltikovic, commemorative readings about Vaclav Havel, and will end with an open discussion. Visiting from Dharamshala, India especially to be present at the exhibition's opening will be the Tibet Museum's director, Mr. Tashi Phuntsok.
The open discussion will focus on a topic directly drawing on the strongest and also most urgent ideas of His Holiness himself. This shall be an open discussion between a Tibetan monk, geshe Yeshi Gawa, and members of the general public. The topic of secular ethics has been the cause of great concern to buddhists and other thinkers around the world; it is also our conviction that it ought to be far more presented, debated and exposed for any change to become possible towards a viable future world.

Modesty and Consumption. Dialogue and Conflict. Economy and Ecology.


For more information about the Tibet Museum go to: http://tibetmuseum.org

Místo konání akce: Tibet Open House, Školská 639/28, Praha
Datum začátku akce: 14. Října 2017 18:00
Datum ukončení akce: 14. Října 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0794N 14.4245E

Případné změny si prověřte na webu akce Výstava Život a odkaz Jeho Svatosti XIV dalajlamy

Jméno organizátora: Tibet Open House
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce