Wohnout Koncert 2017

Akce Brno

Wohnout Koncert 2017
Koncerty
Národní divadlo Brno, Brno
Další akce ve městě Brno

Wohnout akusticky

Skupina Wohnout v komorním divadelním prostředí...to není zcela tradiční spojení. Prkna Mahenova divadla v tento večer dostanou možná více zabrat, ovšem zážitek bude stát jistě za to! Koncert bude pojatý akusticky a proběhne v sobotu 18.3.2017. Začínáme od 19 hodin!

Celý večer odstartuje předkapela, jejíž jméno je, alespoň zatím, překvapením. Po jejich vystoupení a kratičké přestávce začne ve 20 hodin téměř dvouhodinový koncert skupiny Wohnout v akustickém podání.

Kapela Wohnout se označuje jako: „parta extrovertních introvertů, což se projevuje zejména tím, že se nenápadně snažíme bejt nápadný. Neděláme muziku srdcem ani mozkem, ale brvou, kterou hejbeme“.

Mezi členy tohoto hudebního uskupení patří bratři Jan a Matěj Homolovi (oba kytara a zpěv), Jiří Zemánek (baskytarista) a Zdeněk Steiner (bubeník). Jejich první etapa začala již na konci osmdesátých let, ovšem až od jara roku 1996 se datuje jejich oficiální vznik a od této doby také pravidelně koncertují. Do širšího povědomí veřejnosti se pak skupina Wohnout dostala až v roce 1998, kdy dělala předkapelu při turné skupiny Lucie, Žlutého psa a americké The Offspring v Praze. Ve stejném roce podepsala skupina smlouvu u Sony Music/Bonton a v roce 1999 vydala svou první desku Cundalla. Mezi jejich další počiny patří např. Pedro se vrátí, Rande s panem Bendou, Polib si dědu, Karton veverek, aj.

„Naše hudba je směsicí kytar, basy a bubnů, do čehož se kutálejí zpěvy bratří Homolů. Žánrově je to něco mezi kokršpanělkorem a Vartburgem před generálkou motoru. Naší předností je chaotičnost a těkavost. Ale to už zacházíme příliš do detailů. Jsme prostě jen parta čtyř kamarádů“.

Podrobné informace o skupině naleznete na jejich oficiálních webových stránkách: www.wohnout.cz.

Bližší informace k danému akustickému koncertu Vám zde upřesníme během podzimu 2016.

Místo konání akce: Národní divadlo Brno, Dvořákova 11, Brno
Vstupenky: http://www.ndbrno.cz/18-3-2017-wohnout-akusticky
Datum začátku akce: 18. Března 2017 19:00
Datum ukončení akce: 18. Března 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1965N 16.6129E

Případné změny si prověřte na webu akce Wohnout akusticky

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce