Z čeho máš strach, Evropo?

Akce Praha

Z čeho máš strach, Evropo?

Promítání dokumentu “Zlatý úsvit: Jak to vidím já” a debata o rostoucí popularitě extremistických a populistických hnutí v Evropě.

Přijďte s námi oslavit Den lidských práv do pražského CAMPu!

Právě oslava lidských práv nás nutí zamyslet se, zda a jak jsou tato práva porušována u nás v Evropě, a proč roste popularita hnutí, která otevřeně hlásají nenávist. Kdo jsou podporovatelé ultranacionalistické strany Zlatý úsvit, která je třetí nejsilnější stranou v řeckém parlamentu? Co formuje jejich názory? Čeho se bojí? A můžeme jinde v Evropě vysledovat podobné myšlenkové trendy? Co můžeme dělat na obranu proti extremismu a nenávisti ve společnosti?

Diskutovat budou:
vlámský novinář a historik Marc Reynebeau
nizozemský politický filozof Evert van der Zweerde
moderuje Kateřina Šafaříková (Respekt)

Celá událost je angilcky s tlumočením do češtiny.

Víno a občerstvení zajištěno.

Vstup je zdarma.


Přijďte! Těšíme se na vás!

//

ENG: EUROPE, Why do you fear?

We would like to warmly invite you to a screening of the documentary "The Golden Dawn: A Personal Affair”, which will be followed by a debate about the growing popularity of extremist and populist movements in Europe.

Celebrate the Human Rights Day with us in CAMP!

This year, Human Rights Day makes us think whether and how are human rights violated in Europe, and what are the reasons behind the growing popularity of movements and parties that openly proclaim hatred. Who are the supporters of the ultranationalist party Golden Dawn in Greece, the third strongest party in the Hellenic Parliament? What shapes their opinions? What are they afraid of? And do we see similar trends elsewhere in Europe? How can we step up against extremism and hatred in today’s society?

The speakers are the well-known Flemish journalist and historian Marc Reynebeau and the Dutch political philosopher Evert van der Zweerde. The debate will be moderated by Katerina Safarikova (Respekt).

Wine and snacks will be provided.

Free entry.

We look forward to seeing you there!

Místo konání akce: CAMP - Centrum architektury a městského plánování, Vyšehradská 51, Praha
Datum začátku akce: 11. Prosince 2017 18:00
Datum ukončení akce: 11. Prosince 2017 21:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.0731N 14.4179E

Případné změny si prověřte na webu akce Z čeho máš strach, Evropo?

Jméno organizátora: Člověk v tísni
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.