Závod míru U23

Akce Krnov

Závod míru U23
Sportovní akce
Další akce ve městě Krnov

Závod míru U23

Cyklistická elita opět přijede na Závod míru U23 Grand Prix Priessniz spa!
I v letošním roce moravské a slezské silnice uvidí to nejlepší co v kategorii do 23 let na světě existuje. Vzpomeňme na minulý rok - vítěz královské etapy na Dlouhé Stráně Švýcar Marc Hirschi se stal jak mistrem Evropy, tak zlato vybojoval i na náročné trati v Insbrucku na světovém šampionátu a po skvělé sezoně zakotvil ve World Tourovém týmu Sanweb. A celkový vítěz Slovinec Tadej Pogačar si podmanil Tour de Avenir a zakotvil v týmů UAE Emirates. Již v říjnu loňského roku začaly přípravy na další ročník Závodu míru U23 Grand Prix Priessnitz spa a nyní nabraly vysokých otáček.

Potvrdilo se, že skvělé výkony na Závodě míru otevírají dveře do vrcholné profesionální cyklistiky. Bohužel v loňském roce nová generace českých závodníků nenavázala na skvělé výkony Michala Schlegela, Jana Hirta, Jana Černého a dalších. Věříme, že Jakub Otruba, Karel Vacek a ostatní reprezentanti pozvednou letos českou trikoloru a budeme slavit pódiové umístění.

A jak bude letošní ročník vypadat? Začne dvoukilometrovým prologem v centru Krnova 6. června, kde organizátoři k exhibičnímu startu Dominika Haška chtějí přilákat další velkou osobnost českého sportu.

Druhá etapa v pátek 7. června odstartuje na Jesenickém náměstí a peloton se vydá přes Ramzovské sedlo, Žárovou a nejvyšší bod etapy Skřítek, kde se rozhodne o prvním držiteli dresu nejlepšího vrchaře. A do cíle závodníkům bude zbývat náročných 76 km s cílem na Náměstí míru v Rýmařově.

Třetí, královská etapa 8. června, odstartuje v Krnově na Hlavním náměstí a závodníci se vydají přes Bruntál, Rýmařov, Tvrdkov, kde absolvují 10 km náročný sjezd na rovinatou Hanou. Zde ale pořadatelé řeší budoucí rekonstrukci v obci Horní Libina ve směru na Hrabišín. "V případě uzavírky máme vymyšlenou objíždku s malým brdkem a převýšením 320 metrů. Závodníci se přesunou na horskou prémii na Hraběšice kde se bude schylovat finále, na dva výjezdy na Dlouhé stráně kde u horní nádrže se rozhodne o vítězi etapy," říka za pořadatele Jaroslav Vašíček z TTV Sport Group.

Nejdelší je čtvrtá etapa, která bude křižovat nádherné Jeseníky. Start je na Masarykově náměstí v Jeseníku odkud se peloton vydá směrem k Javorníku a zvlněným terénem podél polské hranice do Mikulovic. Tam se již závodníci začínají připravovat na první náročnou horskou prémii Rejvíz a poté až do cíle nebude 88 km ani kilometr roviny. Následují jesenické vrcholy Příčný vrch, Pustá Rudná, Rudná pod Pradědem, Hvězda, Lyra, Videlské sedlo po nichž zbývá do cíle dvacet kilometrů na nichž minuý rok předvedl fantastický útok na prvenství pozdější vítěz Pogačar. A finále závodu opět obstará dvoukilometrové 12% stoupání před Priessnitzovu léčebnu kde bude cíl letošního Závodu míru Grand Prix Priessnitz spa. Závod míru U23 Grand Prix Priessnitz spa / Course de la Paix U23

PROLOG, KRNOV, 2 KM / OD 17:00 / ČT 6. 6. 2019

1. ETAPA, JESENÍK – RÝMAŘOV, 133 KM / START 13:30 / PÁ 7. 6. 2019

2. ETAPA, KRNOV – DLOUHÉ STRÁNĚ, 151 KM / START 12:00 / SO 8. 6. 2019

3. ETAPA, JESENÍK – JESENÍK, 158 KM / START 11:00 / NE 9. 6. 2019

KRNOV OD 15:30 HOD. VYSTOUPENÍ SKUPINY PREMIER, OD 16:00 HOD DĚTSKÝ DEN, DĚTSKÝ KOUTEK O CENY, PIRÁTSKÁ LOĎ A SKÁKACÍ AUTOBUS ZDARMA.
RÝMAŘOV OD 14:30 HOD. VYSTOUPENÍ SKUPINY PREMIER, OD 15:00 HOD DĚTSKÝ DEN, DĚTSKÝ KOUTEK O CENY, PIRÁTSKÁ LOĎ A SKÁ KACÍ AUTOBUS ZDARMA.
JESENÍK OD 13:00 HOD. VYSTOUPENÍ SKUPINY PREMIER, OD 14:00 DĚTSKÝ DEN, DĚTSKÝ K OUTEK O CENY, PIRÁTSKÁ LOĎ A SKÁKACÍ AUTOBUS ZDARMA.

17:00 – 19:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Skutečská sedmička
Areál městských sportovišť, Skuteč
Čarodějnický běh
hřiště pod kostelem, Úvaly
Sportovní den
Náměstí Přemysla Otakara II., Vysoké Mýto