Zážitkový večer ve vodárenské věži v Třebomi

Akce Třeboň

Zážitkový večer ve vodárenské věži v Třebomi
Jiné akce
Další akce ve městě Třeboň

Zážitkový večer ve vodárenské věži v Třebomi

Pozvánka do Třeboně v pátek 20. srpna 2021 na neobyčejný večer v unikátní vodárenské věži, která je technickou památkou, rozhlednou a buddhistickou galerií. Připomeneme si také 150. výročí narození jejího architekta, Jana Kotěry.

Program zážitkového večera ve vodárenské věži začíná od 19.30 hod.

PROGRAM:
Welcome drink s mongolskými nápoji Úvodní slovo ke 150. výročí narození Jana Kotěry Bohové a bohyně buddhismu - přednáší Mgr. Bc. Helena Heroldová, Ph.D. Meditačně-relaxační koncert Mantrování ve věži - Vanamali Das a Liv Datta Kaur Komentovaná prohlídka Galerie buddhistického umění Slavnostní nasvícení věže a okolí Volně přístupná "Zahrada soucitu"

Vstupné 200 Kč.

K pozvánce
Návštěvníci budou moci prožít věž všemi smysly. Na úvod se bude podávat welcome drink – různé druhy mongolských nápojů. Následovat bude úvodní slovo s připomenutím 150. výročí narození slavného architekta třeboňské vodárny Prof. Jana Kotěry včetně informací o architektuře této cenné stavební kulturní památky. Dále návštěvníky čeká krátká přednáška Heleny Heroldové z Náprstkova muzea na téma Bohové a bohyně buddhismu. O kulturní program se tentokrát postarají Vanamali Das a Liv Datta Kaur. Zpěvem manter vás přenesou do nebeských dimenzí. Po meditačně relaxačním koncertu zařadíme pro zájemce ještě komentovanou prohlídku expozice tradičního obrazového umění Mongolska, Tibetu a Číny. Návštěvníci si budou moci vychutnat také večerní výhled z vrcholové lunetky věže a slavnostní nasvícení objektu a okolí. Individuálně přístupný bude meditační park „Zahrada soucitu“. Podložky k sezení si prosím vezměte s sebou. Jednotné vstupné 200 Kč. Program není vhodný pro děti. Kapacita omezena. 

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Písecký víkend módy a designu 2024
Kulturní dům a Palackého sady v Písku, Písek
Panama a její krásy – cestovatelská přednáška
Informační středisko města Ústí nad Labem, Ústí nad Labem
Královský košt Děčín
Na pěší zóně pod Růžovou zahradou, Děčín