Zlatá léta šedesátá

Akce Praha

Zlatá léta šedesátá
Divadlo, kino
Divadlo ABC, Praha
Další akce ve městě Praha

Zlatá léta šedesátá

Divadlo ABC ožije songy zlatých šedesátých let pod taktovkou nejmladšího zpívajícího českého bigbandového kapelníka Petra Soviče.

Songy "zlatých let šedesátých" v podání Evy Pilarové, Ilony Csákové či Karla Štědrého ožije pražské Divadlo ABC v neděli 6. listopadu v 19 hodin.

Velkolepým hudebním představením nazvaným Zlatá léta šedesátá oslaví nejmladší zpívající bigbandový kapelník Petr Sovič pět let existence svého Golden Big Bandu Prague. Koncert nabídne program složený z českých a slovenských písní šedesátých let minulého století, jako například Dva roky jezdím bez nehod, Tak abyste to věděla, Je nebezpečné dotýkat se hvězd, Tam za vodou v rákosí, Chtěl bych mít kapelu, Černá kára, Nej nej nej, Rozhoupej zvony nad námi, Co je to láska, Lady Karneval, Blues pro tebe a bude zároveň i vzpomínkou na slavné české textaře Zdeňka Borovce, Jiřího Štaidla, Jiřího Suchého, Zdeňka Rytíře, bez kterých by české hudební publikum nikdy nepoznalo takové hity.

Součástí koncertu bude i křest prvního singlu zpěváka Petra Soviče a jeho Golden Big Band Prague s názvem Gramofon, který pokřtí zpěvačka Eva Pilarová a také další host, který bude překvapením koncertu.

Speciálními hosty koncertu budou sólisté, kteří s Golden Big Bandem pravidelně vystupují a to Eva Pilarová, Ilona Csáková, Martin Chodúr, Jan Smigmator, Karel Štědrý, Pavlína Filipovská, Patricie, Zuzana Vlčeková či Prime Time Voice.

Sám kapelník Petr Sovič k vybranému repertoáru říká: „Písničky z šedesátých let jsou nádherné skladby, ve kterých kromě nápaditých melodií zní hlavně české texty. Právě na ně klademe velký důraz. Čeština se obecně vytrácí a ve spojení se swingovou muzikou je to jedinečná a nenahraditelná kombinace." Všechny hostující interprety doprovodí velký živě hrající orchestr Golden Big Band Prague. Jeho zakladatelem je trumpetista a zpěvák Petr Sovič, který je v současnosti nejmladším zpívajícím kapelníkem v České republice a také trombonista Oldřich Průša, který zpěvákovi pomohl na samotném začátku. Za své pěvecké vzory považuje ze zahraničí například Mel Torma, Franka Sinatru, Tonyho Bennetta, Ray Charlese a z českých interpretů ho ovlivnili například Karel Hála, Waldemar Matuška, Karel Gott či Milan Chladil.

Golden Big Band Prague se poprvé objevil na české hudební scéně na jaře roku 2011 a za pět let své existence se stal vyhledávaných hudebním tělesem, které pravidelně účinkuje na jazzových festivalech, kulturních akcích doma i v zahraničí doprovází taktéž české i zahraniční interprety. Z posledních koncertů lze vyzdvihnout spolupráci s americkým černošským zpěvákem Chuckem Wansleyim, který byl hostem festivalu Golden9.

Na mezinárodní scéně orchestr pravidelně koncertuje na Slovensku a také v Polsku, kde například v roce 2014 účinkoval na prestižním předávání cen polským jazzovým hudebníkům Grand Prix Jazz Melomani 2014. Tento koncert sledovalo více jak 11 milionů televizních diváků na druhém kanále státní polské televize TVP2.

V řadách Golden Big Bandu Prague se objevují vyhledávaní čeští jazzoví instrumentalisté například saxofonisté Bharata Rajnošek a Ondřej Klímek, trombonisté Jiří Odcházel, Miroslav Kopta či Josef Pospíšil, trumpetisté Richard Hora či Martin Jůzl a také kytarista Kryštof Tomeček či bubeník Jan Linhart. Golden Big Band Praha je tak hudebním tělesem, kterému na originalitě přidává i rozdílný pohled dvou generací hudebníků. Koncertem bude provázet moderátor Martin Hrdinka.

Vstupenky na koncert v hodnotě 190 – 390Kč lze zakoupit na pokladně Divadla ABC:

http://www.mestskadivadlaprazska.cz/inscenace/267/365/zlata-leta-sedesata/

a nebo přes prodejní síť Ticketportal:
https://www.ticketportal.cz/event.aspx?id=135818

Více informací zde a také na:
http://www.goldenbigbandprague.com

Těším se na Vás

Petr Sovič a Golden Big Band Prague

Místo konání akce: Divadlo ABC, Vodičkova 28, Praha
Vstupenky: https://www.ticketportal.cz/event.aspx?id=135818%2C+http%3A%2F%2Fwww.mestskadivadlaprazska.cz%2Finscenace%2F267%2F365%2Fzlata-leta-sedesata%2F
Datum začátku akce: 6. Listopadu 2016 19:00
Datum ukončení akce: 6. Listopadu 2016 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0805N 14.4245E

Případné změny si prověřte na webu akce Zlatá léta šedesátá

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov