Zlín Design Market 2023

Akce Zlín

Zlín Design Market 2023
Jiné akce, Kultura, Výstavy
Web organizátora:
www.zlin-design.cz/
Další akce ve městě Zlín
Podrobnější informace: e-mail: martykanova@zlinskyzamek.cz tel.: 602 576 870

Poslední listopadový víkend se v prostorách zlínského zámku otevře další ročník Zlín Design Marketu. Jako vždy bude prodejní přehlídkou autorského designu, představí se zde přes třicet prodejců s nabídkou vlastní tvorby. Návštěvníci se pak mohou kromě nakupování zapojit aktivně i do samotného tvoření během speciálních workshopů pro dospělé i děti.

Sobota 25. a neděle 26. listopadu budou na zámku ve Zlíně patřit designu. Devátý ročník Zlín Design Marketu může být pro návštěvníky příležitostí, jak se seznámit s prací mladých českých tvůrců a případně pořídit i zajímavé vánoční dárky. Představí se zde originální, lokální i udržitelná tvorba. Při výběru prodejců zohledňují organizátoři použité materiály, původní originální autorský koncept i prezentaci značky. Letos dostali prostor ve větší míře také studenti a absolventi UTB. V nabídce letos opět nebudou chybět oděvy, módní doplňky, šperky, kosmetika nebo bytové dekorace z různých materiálů, ale třeba také knihy, umělecké předměty a nejrůznější dárky pro děti a dospělé.

Novinkou letošního ročníku bude tzv. SWAP neboli bezpeněžní výměna oblečení, principem kterého bude přinést čisté, zachovalé a funkční oblečení, které se již nenosí a vyměnit jej za něco, co zase bude dělat radost.

Zájemcům o aktivní zapojení do tvoření vlastních výroků bude na Zlín Design Marketu k dispozici celá řada workshopů. Volně dostupné a vhodné zejména pro děti jsou workshopy s výrobou originálních přání, malování dřevěných záložek a jmenovek, barevná terapie v podobě omalovánek nebo výroba jednoduchých šitých tašek z banneru.

K náročnějším workshopům patří vázání adventních věnců s Květy od Heleny, workshop s recyklační tematikou, na kterém se budou ze starých bannerů vytvářet tašky podle návrhu MINX a také Technika fotogramu: chemigram, které jsou dostupné za poplatek. Fotografický workshop povede Lenka Trčková, jejíž výstava „Latence“ právě probíhá v Galerii Václava Chada a je také součástí doprovodného programu Zlín Design Marketu. Výstavu lze zhlédnout i přímo v doprovodu autorky během komentované prohlídky.

Zlín Design Market se bude konat ve 2. nadzemním podlaží zlínského zámku v sobotu 25. listopadu od 10 do 18 hodin a v neděli 26. listopadu od 10 do 16 hodin. Vstup na akci je letos zdarma. Volný vstup je také na fotografickou výstavu „Latence“, komentovanou prohlídku výstavy i větší část workshopů.

Nad projektem převzala záštitu poslankyně Evropského parlamentu Martina Dlabajová.

Více na www.zlin-design.cz

Jméno organizátora: Zlínský zámek
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce