Ztracená: Divadlo utlačovaných v DOXu

Akce Praha

Ztracená: Divadlo utlačovaných v DOXu
Divadlo, kino
Web organizátora:
www.dox.cz
Další akce ve městě Praha

Ztracená: Divadlo utlačovaných v DOXu

Jako součást doprovodného programu výstavy Rekonstrukce paměti (Více na bit.ly/rekonstrukcepameti) pořádá DOX ve spolupráci s Fakultou humanitních studií Univerzity Karlovy experimentální divadelní představení v rámci programu Divadla utlačovaných*.

Jak se nedat? To je hlavní otázkou divadla utlačovaných. Nasťa odejde z Krymu ještě před okupací na studijní pobyt do České republiky. Následně přijde o svůj původní domov, její status studentky se promění ve status uprchlíka a musí čelit bariérám, které vznikají mezi ní a ostatními lidmi. Představení Ztracená vzniklo na základě práce studentů FHS UK a několika neziskových organizací a je založeno na reálných zážitcích herců. Vyznačuje se specifickým průběhem. Diváci nejprve představení zhlédnou a následně mohou zkusit změnit osud hlavního protagonisty. Nejedná se tedy o divadlo jako takové, ale spíše o dílnu, kde se můžeme společně zamyslet nad tím, jak změnit konkrétní situace a tím trochu i celý náš svět.

*Divadlo utlačovaných bylo vytvořeno v 70. letech brazilským vizionářem Augustem Boalem jako forma společného učení, využívajícího divadla jako nástroje pro změnu. Tato divadelní forma je používána po celém světě pro politický a sociální aktivismus, řešení konfliktních situací či komunitní práci, divadlo utlačovaných podporuje kritické myšlení a dialog.

Režie: Dana Moree, Líza Urbanová

Kapacita je omezena.
VSTUP: dospělí 60 Kč / studenti 40 Kč
NUTNÁ REZERVACE: rezervace@dox.cz

Místo konání akce: DOX, Poupětova 1, Praha
Datum začátku akce: 23. Září 2017 18:00
Datum ukončení akce: 23. Září 2017 20:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.1068N 14.447E

Případné změny si prověřte na webu akce Ztracená: Divadlo utlačovaných v DOXu

Jméno organizátora: DOX
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub