Alternativa 2016

Akce Praha

Alternativa 2016
Festivaly, Koncerty
KLUB FAMU, Praha
Další akce ve městě Praha

Gnod / UK, Lightning Glove / CZ, Lišaj / CZ: Alternativa 2016

FESTIVAL ALTERNATIVA // Každoroční přehlídka hutné hudby ze všech žánrových zákoutí

09/11/2016 – Klub FAMU:
Večer ve spolupráci s magazínem Full Moon

GNOD (UK)

„Expect the unexpected,“ říkají britští Gnod a při vší snaze to je nejlepší možná charakteristika jejich hudby. Proměnlivé sdružení muzikantů, které tvoří osu kreativního centra Islington Mill, se na svých deskách pohybuje leckde od psychedelického rocku po surovou elektroniku. Přesně v duchu těchto proměn letos vydali surové album Mirror, následníka velkorysého, povětšinou elektronického trojalba Infinity Machines, které v roce 2015 zaštítil renomovaný label Rocket Recordings (dále Goat anebo Hey Colossus). Jen málo kapel umí naživo vybičovat smysly tak intenzivně jako Gnod, jen málo kapel se na ose mezi hypnózou a totálním ovládnutí posluchače pohybuje tak suverénně. Na svých labelech Ono Tesla, respektive Tesla Tapes zaštítili Gnod i vinylová vydání spřízněných Lightning Glove.

http://ingnodwetrust.tumblr.com/
https://gnod.bandcamp.com/


LIGHTNING GLOVE (CZ)

Dystopie již dnes! Pražské trio Lightning Glove má mimořádný dar navodit svým industriálním technem skličující nervozitu i opojení zároveň. Jejich debut Fantasmagorie interiéru vyšel v roce 2013 pod hlavičkou Red for Colour Blind, s kapelou úzce spjatého blogu a kazetového labelu. Zatím poslední nahrávku Radical Zoo (Nothing) vydal britský label Ono Tesla. Kapela – jejímž členem je i Dizzcock, držitel ceny Vinyla za album roku 2015 – vychází z britské industriální scény i soudobých mutací městských tanečních žánrů a není se tedy čemu divit, že je jejich hudba stejně tak pudová i chladně odtažitá. V současné době dokončují nové album, jehož tracky už jsou součástí živých koncertů. Vystoupení na Alternativě ozvláštní pro tuto příležitost vytvořený vizuál Petera Gondy z blogu a kulturní platformy Easterndaze.

https://lightningglove.bandcamp.com/

LIŠAJ (CZ)

Jeden z nejzajímavějších „sólistů“ na české undergroundové scéně? Mikuláš Odehnal začínal v postrockové kapele Pime7, později ho vtáhlo elektronické duo Les. Od kytarových dronů se postupně přesunul k elektronice, terénním nahrávkám, ale i hip-hopu, z jeho estetiky ovšem úplně nevymizela ani raná záliba v metalu. „Poslouchám hodně hudby, která je postavená na kontrastu hluku a lidského hlasu, třeba legendy Dälek, Jesu a další,“ řekl v rozhovoru pro Full Moon. „Szara“, debut jeho projektu Lišaj, vyšel nejprve digitálně a poté péčí labelu Genot Centre i na kazetě. V Ostravě usazený hudebník pro svou tvorbu nepotřebuje výrazné technologické vymoženosti – i bez nich je s to komponovat soustředěné i svobodomyslné ambientní krajiny, v nichž se nenápadně potkávají velmi odlišné žánry.

https://shmyzem.bandcamp.com/

Místo konání akce: KLUB FAMU, Smetanovo nábřeží 2, Praha
Vstupenky: https://goout.cz/cs/koncerty/gnod+lightning-glove+lisaj/akvlb/#"T":"9.11.2016_20:00"
Datum začátku akce: 9. Listopadu 2016 20:00
Datum ukončení akce: 9. Listopadu 2016 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0817N 14.4132E

Případné změny si prověřte na webu akce Gnod / UK, Lightning Glove / CZ, Lišaj / CZ: Alternativa 2016

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Poletíme? (album release)
Lucerna - Velký sál, Praha
FREDDIE - CONCERT SHOW 13.05.2024
Divadlo Radka Brzobohatého, Praha
Thirty Seconds to Mars – Seasons
Sportovní hala FORTUNA, Praha