Arménie a Gruzie - Festival Do Hor!

Akce Brno

Arménie a Gruzie - Festival Do Hor!
Festivaly, Přednášky a kurzy
Další akce ve městě Brno

Arménie a Gruzie - Festival Do Hor!

PAMÁTKY, PŘÍRODA A VÝSTUPY NA NEJVYŠŠÍ VRCHOLY

Arménie je maličká země plná historie a legend. Návštěvník jen němě hledí na sněhem pokryté divoké hory, ve kterých vedle medvědů a vlků dokonce žije i sněžný levhart, a na závěje pestrobarevných kytek na nekonečných horských loukách. Žasne nad starobylými kostelíky v jedinečném architektonickém stylu, pevnostmi a kláštery ukrytými v zalesněných údolích.
Ararat - posvátná hora Arménie, ke které se již řadu let žádný Armén nemůže dostat - je místem, kde údajně přistál Noe se svou rodinou po velké potopě. Vrchol Araratu kryje věčný sníh a několik ledovců, relativní výška patří k největším a nejprudším převýšením na světě.

Gruzie patří bezesporu k nejkrásnějším turistickým cílům Evropy. Je to nejen díky jejím obyvatelům, kteří patří k těm nepřátelštějším a nejpohostinnějším na světě, země odmění návštěvníka také fantastickými scenériemi, včetně mohutného Kavkazu s již vpravdě velehorskými rozměry, nádhernými starobylými kostely a skalními městy.

Přijďte se podívat na promítání, které vás seznámí se Zakavkazským regionem, včetně popisu výstupu na legendární hory Aragatz, Ararat a Kazbeg. Učiníte si tak představu co tento odlehlý region na periferii Evropy nabízí.

Vstup zdarma, rezervace nejsou možné.

https://festivaldohor.cz/program/armenie-a-gruzie-2020/

Začátek akce: 5. 3. 2020 18:00:00
Konec akce: 5. 3. 2020 20:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Chillibraní 2024
Líšeňská 46, Bzzzukot, Brno
Chillibraní 2024
Líšeňská 46, Bzzzukot, Brno
Zahájení turistické sezóny 2024
Autokemp ATC Merkur, Pasohlávky