Comic-Con Junior 2023

Akce Brno

Comic-Con Junior 2023
Festivaly
Další akce ve městě Brno

Comic-Con Junior

Festival popkultury

Comic-Con Junior podruhé v Brně.
Dorazí i Daniel Jackson z oblíbeného seriálu Hvězdná brána

Druhý ročník festivalu popkultury Comic-Con Junior potěší i letos všechny dětské a náctileté fanoušky sci-fi a fantasy. Brněnské výstaviště se na podzim, v termínu od 21. do 22. října, znovu promění v doupě komiksů, filmů a seriálů, kostýmů, videoher i společenských her nebo knih a obrazů. Návštěvníci si budou moci užít třeba jednu z ikon populárního seriálu Hvězdná brána, doktora Daniela Jacksona. Do 30. června mohou kupovat zvýhodněné vstupenky.

Setkání s filmovými a komiksovými hvězdami i youtubery, soutěž v „cosplay”, tedy v převlecích oblíbených postav a ikon, arkádovky, videohry, workshopy, výstavy nebo virtuální realita. To všechno má na programu festival Comic-Con Junior v Brně. „Oproti jarní akci v Praze je Comic-Con Junior o něco více zaměřený na děti a náctileté. Nicméně i dospělí si určitě přijdou na své. Snažíme se akci koncipovat tak, aby ji mohly navštívit celé rodiny s tím, že děti se zabaví třeba ve videoherně a na workshopech a fanoušci tatínkové a maminky se vystřídají na besedě s herci. Program obsahuje víc aktivit, kdy je možné si leccos vyzkoušet na vlastní kůži, zahrát si, ale i se něco nového naučit,“ láká na akci Pavel Renčín, marketingový ředitel z Active Radio, které akci pořádá.

„Pro cosplayery bude připraven bohatý program s vlastním podiem. Programové linie se budou věnovat fenoménům jako manga, anime a japonská kultura, Star Wars, Stargate, Pán času i další sci fi, samozřejmě nebudou chybět ani Harry Potter, Pán prstenů a další fantasy. Právě jeden z herců Hvězdné brány a představitel postavy doktora Daniela Jacksona, kanadský herec Michael Shanks, je první odtajněnou hvězdou programu,“ doplňuje programový ředitel festivalu Václav Pravda.

Návštěvníci se mohou těšit i na zajímavé povídání o videohrách, komiksových světech, primárně Marvel a DC, o literárních světech i populární vědě a technice nebo na speciální expozici od Hvězdárny a planetária Brno. V uličce Artist Alley budou prezentovat i prodávat svá díla tvůrci a umělci z různých zemí. Na místě si bude možné koupit merch spojený s populárními franšízami. Videoherně a deskoherně bude vyhrazena plocha až 2000 m2. V rámci obří videoherny budou představeny nové i retro konzole, virtuální realita, ale také herní počítače nebo notebooky, deskoherna pak nabídne desítky stolů pro karetní a deskové hry a hlavolamy. Nedílnou součástí Comic-Conu Junior bude opět i velká Pokémon zóna s turnaji, burzou kartiček a dalším programem.

Začátek akce: 21.10.2023
Konec akce: 22.10.2023
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Chillibraní 2024
Líšeňská 46, Bzzzukot, Brno
Chillibraní 2024
Líšeňská 46, Bzzzukot, Brno
Zahájení turistické sezóny 2024
Autokemp ATC Merkur, Pasohlávky
Velká Morava Fest 2024
Park Michalov, Přerov
Top festival 2024
Dolní oblast Vítkovice, Ostrava