Duke Special

Akce Milevsko

Kultura
2. nádvoří Milevského kláštera, Milevsko
Další akce ve městě Milevsko

Duke Special

Duke Special (www.dukespecial.com), severoirský hudebník z Belfastu, koncertoval v Milevsku s Chipem Baileym již v roce 2012 v rámci dvojkoncertu s Markétou Irglovou.
Vstupné: 250 a 300 Kč

Duke Special je výjimečnou hudební osobností, světový tisk o něm píše, že patří k tomu nejlepšímu, co irská/britská hudební scéna může dnes nabídnout. Hudební znalci si co do originality a schopnosti psát silné melodie šuškají o nástupci Toma Waitse. Duke Special jako klavírista a zpěvák dovede vykouzlit jemné milostné balady v duchu tradičního písničkářství typu Elton John stejně jako skladby inspirované vaudevillovým divadlem a kabaretem 19. století. Je mistrem improvizace, dokáže si zahrát s kýmkoliv a vždycky je to výjimečné.
Poté, co byl letos zařazen do prestižního severoirského projektu „Artist Residence at the Lyric Theatre“, výrazně omezil veškeré zahraniční vystupování a soustředí se především na celoroční divadelní práci - muzikálovou adaptaci slavného románu Marka Twaina - Huckleberry Finn, založenou na písních napsaných Kurtem Weillem. Jediné dva české letní koncerty budou tak výjimečné nejen z tohoto důvodu, ale také proto, že kromě nepřehlédnutelného perkusionisty Chipa Baileyho s sebou Duke Special tentokrát přiveze i slavného britského saxofonistu a klarinetistu jménem Ben Castle. Společně tato trojice dokáže vykouzlit nezaměnitelnou a strhující atmosféru plnou úžasných hudebních momentů, ale také nespoutaného kabaretního komediantství.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce