Eat&Read Danish

Akce Praha

Eat&Read Danish
Vaření, Gastronomie
Další akce ve městě Praha

Eat&Read Danish

Unikátní gastronomicko-literární pořad, který vám umožní okusit Dánsko a jeho kulturu vícero smysly zároveň. Ochutnávku dánských kulinářských specialit zpestří vybrané úryvky z překladů dánských knih a povídání o kulturních i gastronomických tradicích.

Jako předkrm ochutnáte slavný dánský obložený chléb smørrebrød a vydatnou lososovou polévku, chuťové buňky vám pošimrají rybí karbanátky fiskefrikadeller a sladké tečky bude na závěr představovat výběr z typických dánských dezertů včetně slavného kransekage, které pro vás připraví luxusní dánská pekárna Mansson’s Bakery. A možná dojde i na rødgrød med fløde – jen si to zkuste vyslovit!

Během gastronomických zážitků se můžete zaposlouchat do úryvků z dánských knih – co o jídle napsali Hans Christian Andersen, Karen Blixenová, Benny Andersen, Peter Høeg nebo Helle Helle? Tematizují jídlo i grónské mýty? Čtení ukázek se ujme herečka Marie Jansová.

Vstupné: 250/200 Kč
(sleva pro členy Skandinávského domu)

Na akci je povinná online registrace:
https://goo.gl/forms/zcELsd8BLXBMHQp72

Po vyplnění registračního formuláře Vám zašleme pokyny k platbě účastnického poplatku. Platbu je nutné uhradit předem bankovním převodem.

Akce se koná v rámci festivalu Týden dánské literatury a pořádá ji Skandinávský dům a Velvyslanectví Dánského království v Praze s podporou partnerů EUNIC, Goethe-Institutu a dánské pekárny Mansson’s Bakery. Týden dánské literatury podpořil Dánský umělecký fond, Magistrát hl. m. Prahy a Ministerstvo kultury ČR.

Místo konání akce: Goethe-Institut Prag, Masarykovo nábř. 32, Praha
Datum začátku akce: 20. Února 2018 19:00
Datum ukončení akce: 20. Února 2018 20:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.0795N 14.4141E

Případné změny si prověřte na webu akce Eat&Read Danish

Jméno organizátora: Skandinávský dům
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
SLAVNOSTI CHŘESTU A VÍNA 2024
Palackého náměstí, Ivančice
Family festival
Letní kino Ústí nad Labem, Ústí nad Labem
Chillibraní 2024
Líšeňská 46, Bzzzukot, Brno
STREET FOOD FESTIVAL Evropa v Úvalech
Náměstí Arnošta Z Pardubic, Úvaly