Festival na nábřeží: Překročme řeku 2019

Akce Brno

Festival na nábřeží: Překročme řeku 2019
Festivaly
Další akce ve městě Brno

Festival na nábřeží: Překročme řeku 2019

V předškolním věku se letos ocitá festival Překročme řeku, už popáté totiž 17. srpna oživí nábřeží Svitavy. Původní nápad uspořádat neckyádu v nehlubokých vodách řeky lemující Černovice se rozrostl na akci celoměstského významu. Každoročně ji navštěvuje několik tisíc návštěvníků a koná se od Bílovic nad Svitavou až po Tuřany.

I letos se lidé můžou těšit na koncerty, divadlo, výstavy, sportovní i výtvarné aktivity pro děti i dospělé, zpřístupnění celé řady běžně nepřístupných objektů, jako jsou například bývalá jatka na Masné ulici či kovárna v Obřanech. Chybět samozřejmě nebude ani oblíbený historický parní a motorový vlak. Ten již podruhé pojede až z Adamova a přiveze sousedy z adamovského, babického a bílovického nábřeží. Do Bílovic nad Svitavou se bude možné vydat i na dračí lodi a navštívit zde místní sokolovnu, v níž čeká rovněž spousta zajímavé zábavy především ve sportovním duchu.

Hlavní část festivalu jako každoročně zůstává na Černovickém nábřeží. Na scéně „Stará Pekárna nad řekou“ roztancuje diváky Fast Food Orchestra. Na „Porážka stage“, která přibyla minulý rok, dostanou prostor začínající a alternativní kapely.

Festivalu každý rok předchází „Piknik NaČisto“ a ani letos tomu nebude jinak. Týden před akcí v sobotu 10. srpna uklidíme nábřeží, vyrobíme nový mobiliář pro příjemné posezení při vycházkách a pak se odměníme společným piknikem přímo na břehu řeky.

Budeme rádi, když se k nám přidáte.

Celý festival je přístupný zdarma.

Sobota 17. srpna 2019 v 10:00 až 22:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Chillibraní 2024
Líšeňská 46, Bzzzukot, Brno
Zahájení turistické sezóny 2024
Autokemp ATC Merkur, Pasohlávky
Chillibraní 2024
Líšeňská 46, Bzzzukot, Brno
Family festival
Letní kino Ústí nad Labem, Ústí nad Labem