Hlas Slezska 2020

Akce Krnov

Hlas Slezska 2020
Kultura
Další akce ve městě Krnov

Hlas Slezska 2020 (československá pěvecká soutěž)

V Moravskoslezském kraji proběhne již třetím rokem československá pěvecká soutěž „HLAS SLEZSKA“

Zakladatelkou se stala operní pěvkyně a pedagožka Ilona Rédlová (Tichá) dipl.um. (www.ilonaticha.cz),
která má za cíl propojit klasický zpěv se zpěvem moderním a dát příležitost mladým talentům, kteří se ukáží renomovaným umělcům a producentům. Ti nejlepší z nich dostanou možnost spolupracovat s uměleckou agenturou Nemoros, zazpívají si na významných koncertech, setkají
se s osobnostmi, které jim dají do života cenné rady a zkušenosti.


Hlavním organizátorem soutěže je MIKS Krnov (http://mikskrnov.cz/) a soutěž je finančně podporována městem Krnovem. Dalším organizátorem je ZUŠ Krnov (http://www.zuskrnov.cz/), která poskytuje také zázemí soutěžícím pro klasický zpěv.


Je nutno říci, že tato pěvecká soutěž je jediná svého druhu v ČR a SR. Dává příležitost talentovaným zpěvákům nejen v klasickém zpěvu, v populárním zpěvu, v komorním zpěvu, ale také v rappingu. Ojedinělá je také tím, že kategorie jsou rozdělené nejen dle věku, ale také dle školy.

Patrony soutěže se stali: pro klasický zpěv Jana Šrejma Kačírková (dvojnásobná držitelka ceny Thálie) zastupována agenturou Pavla Šporcla - Sporcl Arts agency s.r.o. a pro zpěv populární zpěvák a hudební skladatel Petr Bende.

Hlavnímy partnery se stali: OC Breda Weinstein, mezinárodní umělecká
agentura Nemoros, Berrymusic Production, Talentida.com. S dalšími potencionálními partnery jednáme.

Do prvního i druhého ročníku se každý rok přihlásilo cca 150 soutěžích z celé ČR a SR.
Je to obrovský úspěch a díky ohlasům a přihlášeným soutěžícím dostala soutěž velkou perspektivu. Výběrové kolo se uskuteční v Opavě v OC Breda Weinstein a letos poprvé i v Praze (o místě jednáme). Do soutěže se mohou přihlásit všichni od 8 do 25 let. V letošním roce se otevírá "SENIOR" kategorie (od 26 – 99 let), kam se mohou přihlásit všichni neprofesionálové, kteří se zpěvem neživí. Kategorie jsou rozdělené nejen podle věku, ale také podle školy. Proto se nemůže stát, že by student konzervatoře soutěžil s někým, kdo se zpěvu věnuje jen okrajově na ZUŠ. Další informace o soutěži naleznete www.hlasslezska.cz nebo na fcb stránkách https://www.facebook.com/HlasSlezska/, ale také videa ze soutěže zde https://www.youtube.com/channel/UCwsoS9Cq8zrgDR6NaujW-zA.


V roce 2018 soutěž zaštítil náměstek hejtmana moravskoslezského kraje
a místostarosta města Krnova Jan Krkoška, v roce 2019 hejtman Moravskoslezského kraje a poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky prof. Ing. Ivo Vondrák Csc.


Výběrové kolo:

Opava v OC Breda Weinstein 4. dubna 2020

Praha (o místě a datumu jednáme)


Semifinálové a finálové kolo:

Krnov 22. - 23. května 2020

(klasický zpěv v KS sv. Ducha a populární zpěv v Music clubu Kofola)


Gala koncert vítězů:

Krnov v KS sv. Ducha 23. května 2020 (zde vystoupí vítězové jednotlivých kategorií a také členové poroty, kteří jsou výkonnými umělci a profesionály naší české a slovenské hudební scény)

Začátek akce: 14. 3. 2020 9:00:00
Konec akce: 14. 3. 2020 19:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
R3 Jan Lisiecki
Kino Vesmír, Ostrava
G4 Jelen & JFO
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava
G4 Jelen & JFO II
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava
K4 Smetanovo trio
Kino Vesmír, Ostrava
C4 Oslavuji
Kino Vesmír, Ostrava