Hudební rozloučení s prázdninami

Akce Opava

Hudební rozloučení s prázdninami
Koncerty
Web organizátora:
kupecko.cz
Další akce ve městě Opava

Hudební rozloučení s prázdninami

Srdečně zveme na hudební rozloučení s prázdninami v podobě trojkoncertu. Jako první se představí kapela Žalozpěv z Vysočiny. Poté se v kytarovém "souboji" utkají Matěj Keberle a Petr Vořešák. Za pěkného počasí se všechny koncerty uskuteční na terase.

ŽALOZPĚV

Kapela Žalozpěv vznikla na podzim roku 2009 v Níhově, malé vísce v podhůří Českomoravské vrchoviny. Osobitá písňová tvorba jde po hranici lyrického folku a alternativy s doteky etnické hudby. Částí posluchačstva je též vnímána jako křesťanská hudba. Jisté je, že hlavní inspirací je samotná Vysočina. Tajemná a žalozpěvná. Mystická krajina básníků Demla, Reynka, Zahradníčka, Březiny a Anny Pammrové neklamně otiskuje v textech písní svoje stopy. Jakoby se tichá ozvěna krajiny mísila s naléhavostí vyřčených slov. Nyní a tady, v nekonečném kruhu života.
Kapela Žalozpěv vydala několik CD, na kterých jsou písně pojaté jako místopisné příběhy. Žalozpěv za krajinu, Čarosmutnění, Březiny, Nová úroda, Šlépěje nejbližší - tolik z díla kapely netající se svým vztahem k venkovu a odkazům dávno zašlých časů. Grafickou část cédéček dokreslují regionální výtvarníci svojí rukou a viděním světa.

Kapela hraje ve složení: JIŘÍ NOHEL (kytara, zpěv), MARKÉTA ŠTOURAČOVÁ (příčná flétna, klavír, zpěv), ALEŠ TOMEK (housle, elektrické housle, zpěv), PETR NOVOTNÝ (bezpražcová baskytara, zpěv), VOJTA HERKA (alternující bezpražcový baskytarista)

Více na: http://zalozpev.wixsite.com/mysite

MATĚJ KEBERLE

Mladý a nadějný muzikant z Ostravy, který je zároveň i básníkem. Zabalil svou hereckou kariéru, aby dobyl hudební prkna, která také znamenají svět. Texty písní si skládá sám nebo melodicky upravuje staré známé songy. Svůj styl označuje jako acoustic-alternative, někdy se přiblíží i k rock n rollu.

Ukázku z tvorby si můžete poslechnout na: http://bandzone.cz/_100898

PETR VOŘEŠÁK

Písničkář z Českých Budějovicích balancující na hranici zpívajícího básníka a básnícího zpěváka.

Jeho písně umí roztančit i rozesmutnit. Libuje si v koncertech na neobvyklých místech se svébytnou atmosférou, jimž pak šije dramaturgii koncertu na míru. Výsledkem jsou pak neopakovatelné zážitky plné energie a participace celého obecenstva.

Jako busker hrál na mnoha roztodivných místech celé Evropy. V minulosti účinkoval ve vícehlasých uskupeních a zkušenosti má i z divadelních prken. Jako etnomuzikolog prováděl výzkum mezi romskými muzikanty na Slovensku.

Více na: https://petrvoresak.bandcamp.com/

VSTUPNÉ 100 Kč

Místo konání akce: KUPE, Janská 7, Opava
Datum začátku akce: 25. Srpna 2017 18:00
Datum ukončení akce: 25. Srpna 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.933N 17.911E

Případné změny si prověřte na webu akce Hudební rozloučení s prázdninami

Jméno organizátora: KUPE
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
FESTIVAL SLUNOVRAT 2024
náměstí Osvoboditelů, Opava
TROS DISCOTEQUOS
OKO, kostel sv. Václava, Opava
C4 Oslavuji
Kino Vesmír, Ostrava
RADŮZA
Národní Dům, Frýdek-Místek
HABERA&TEAM – TOUR 100
Ostravar Aréna, Ostrava
K4 Smetanovo trio
Kino Vesmír, Ostrava