KOMA 2016

Akce Brno

KOMA 2016
Divadlo, kino, Festivaly
Malá Amerika, Brno
Další akce ve městě Brno

KOMA 2016

Již za měsíc! Právě vrcholí přípravy na další ročník mezinárodního komiksového festivalu KOMA v Brně. Hlavním tématem je VESMÍR. Opět vám nabídneme výběr z komiksové tvorby českých a zahraničních autorů. Jejich kreslené příběhy Vás přenesou do blízkých i vzdálených světů. Těch nad Zemí, ale i těch v nás, co jsme na Zemi.
Na co se můžete těšit? Na besedy, živé malování, křty, promítání, koncerty. Ale také dílny, kde si budete moci vyzkoušet svou zručnost a fantazii.

Na festival zavítá uznávaná profesionální komiksová autorka Maaike Hartjes z Holandska, aby zde nejen pokřtila své čerstvě do češtiny přeložené komiksové deníky. Představí se Vám česká mutace Laydeez do comics. Své komiksy vystaví například Jiří Grus, Karel Jerie nebo dvojice Kopřiva a Pláteník či Tabák a Ticho 762. Ze zahraničních autorů uvidíte výstavy a křest knihy Marianny Serocké (PL) a Norberta Rybarczyka (PL).
Výstava a prezentace V4 fanzinu představí 9 autorů z každé země Visegrádské čtyřky vykreslujících specifika a charakteristiky ostatních národů.
K vidění bude i výstava Space race, ilustrace z připravované strategické karetní hry o dobývání kosmu. Hru si budete moci i zahrát.
Komiks a živé malování propojíme se Storytellingem. Na festivalu KOMA budou výstupy storytellerů doplněny o vizuální složku, vytvářenou v reálném čase komiksovými výtvarníky.
Pro zájemce o storytellingový žánr proběhne od 5.9. do 21.9. workshop, jehož výstupem bude vyprávění příběhů na KOMĚ.
Uvidíte to nejlepší z animovaného filmu – Best of Fest Anča 2016 – vítězné filmy mezinárodního animovaného festivalu. A mnoho dalšího.

Nepřeruší se ani dlouhá tradice udělování komiksových cen Muriel a Arnal. Přijít se můžete podívat na slavnostní vyhlášení cen o nejlepší komiksy a autory za loňský rok.

V knihkupectví poskládaném z beden si jako vloni budete moci vybrat z množství starších i nových, domácích i zahraničních komiksů. Koupit si můžete knihy z produkce těchto nakladatelství: Centrala, Dive Buki, Baobab, No Ordinary Heroes, KIX a dalších.

Program pravidelně upřesňujeme zde i na festivalovém webu www.festivalkoma.cz
Všechny festivalové akce jsou pro návštěvníky volně přístupné a zdarma!
Festival vzniká za podpory statutárního města Brna.

Těšíme se na Vás na Malé Americe!

Místo konání akce: Malá Amerika, Hybešova 1, Brno
Datum začátku akce: 22. Září 2016 17:00
Datum ukončení akce: 25. Září 2016 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1883N 16.6088E

Případné změny si prověřte na webu akce KOMA 2016

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Chillibraní 2024
Líšeňská 46, Bzzzukot, Brno
Chillibraní 2024
Líšeňská 46, Bzzzukot, Brno
Zahájení turistické sezóny 2024
Autokemp ATC Merkur, Pasohlávky
SLAVNOSTI CHŘESTU A VÍNA 2024
Palackého náměstí, Ivančice
Family festival
Letní kino Ústí nad Labem, Ústí nad Labem