Komentovaná prohlídka k výstavě Serious Play s Michaelou Spružinovou

Akce Zlín

Komentovaná prohlídka k výstavě Serious Play s Michaelou Spružinovou
Kultura, Výstavy
Další akce ve městě Zlín
Podrobnější informace: e-mail: martykanova@zlinskyzamek.cz tel.: 602 576 87

Skleněné objekty Michaely Spružinové na výstavě Serious Play mohou návštěvníci Galerie Václava Chada na zámku ve Zlíně obdivovat už jen do pátečního podvečera. Prohlédnout si je i s komentářem samotné autorky budou mít možnost zájemci v rámci dernisáže 1. září od 17:00 hodin.

Výstava Serious Play, která v Galerii Václava Chada ve Zlíně prezentuje skleněné objekty výtvarnice Michaely Spružinové, se již chýlí do svého závěru. Autorka se věnuje náročné technice tažených skleněných nití, z nichž formuje různé křehké struktury podobající se jemné síti nebo textilii. Vzniklý reliéf nechává lehnout ve sklářské peci, vznikne závěsný obraz. V případě prostorových objektů skládá tenoučké skleněné tyčinky jednu vedle druhé. Primárně pracuje s recyklátem – odpadovým sklem ze skláren, takovým, jakým je, včetně jeho vad a kazů, které přetváří v jí charakteristická díla.

Výstava je přístupná v Galerii Václava Chada v prvním poschodí zlínského zámku ve dnech středa až pátek od 13 do 17 hodin. Dernisáž s komentovanou prohlídkou Michaely Spružinové se uskuteční v pátek 1. září od 17:00 hodin.

Vstup na dernisáž je zdarma. Další podrobnosti o zlínském zámku i Galerii Václava Chada najdete na www.zlinskyzamek.cz a www.gvch.cz.

Jméno organizátora: Zlínský zámek
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce