Koncert / Mazur & Majewski Duo / MCH Trio

Akce Ostrava

Koncert / Mazur & Majewski Duo / MCH Trio
Koncerty
Web organizátora:
www.gvuo.cz
Další akce ve městě Ostrava

Koncert / Mazur & Majewski Duo / MCH Trio

Mazur& Majewski

Artur Majewski (*1978) je polský trumpetista a improvizátor. Je dobře znám z hraní ve skupinách ROBOTOBIBOK a MIKROKOLEKTYW. Hrál na mnoha významných místech v Evropě, USA, Japonsku a Israeli. Vydal více než 15 alb ve vydavatelství Delmark Records, Clean Feed, NotTwo, Bołt Records a Vytvornia OM labels. Majewského hra vychází z jazzové avantgardy, ale míří do širokých vod volné improvizace, která nezná žánrové omezení. Majewski dokáže stejně tak dobře jet na vlně freejazzových rytmů, jako dolovat ze svého nástroje nové neotřelé zvuky. Jeho hra je posluchačsky velmi atraktivní a s basovou kytarou Rafala Mazura si velmi dobře rozumí.

Světoběžník Rafal Mazur (*1971) ztělesňuje taoistické propojení mysli a těla se spontánní hudební improvizací. Je zakladatelem „ImproArt studio of improvisation“ a spoluzakladatel „Institute of Intuition“v Krakově určenému intuitivní improvizaci. Na akustickou basovou kytaru hraje svébytným způsobem, který ocení jak obdivovatelé nekonformních technik, tak milovníci klasické jazzové hry. Jeho hra svou ladností a soustředěním může vizuálně připomínat praxi tchaj-ťi, uplatňuje v ní netradiční zvuky, rytmické kaskády, hru smyčcem i vybrnkávání prsty a především krásné hluboké tóny vibrující celým tělem posluchače.

MCH Trio je Chadimův “ekonomický“ projekt původně sestavený z různých variací hráčů MCH Bandu, starých páskových i elektronických smyček a obrazové projekce. Představuje další tvář Chadimovy tvorby, která je ještě temnější, syrovější, údernější, než u něj bývá zvykem. Verše Ivana Wernische zhudebněné typicky neurotickým rukopisem, tentokrát obohaceným o postupy artificiální hudby. V roce 2012 kapela vydala vynikající CD »100 minimalistických básní« u vydavatelství Guerilla Records. V poslední době se sestava ustálila na kvartet a “trio” hraje ve složení:
Mikoláš Chadima - saxofon, kytary, zpěv, smyčky, projekce
Jan Jirucha - trombon
Jiří Janďourek - klávesy, zpěv
Jan Chaluš - bicí, elektronika, zpěv

vstup volný

#gvuo #bludnykamen #koncert #mchtrio

Místo konání akce: Galerie výtvarného umění v Ostravě, 1750/9 Jurečkova, Ostrava
Datum začátku akce: 10. Dubna 2018 19:30
Datum ukončení akce: 10. Dubna 2018 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.834N 18.2868E

Případné změny si prověřte na webu akce Koncert / Mazur & Majewski Duo / MCH Trio

Jméno organizátora: Galerie výtvarného umění v Ostravě
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
K4 Smetanovo trio
Kino Vesmír, Ostrava
LORD OF THE DANCE 2024
Ostravar Aréna, Ostrava
HABERA&TEAM – TOUR 100
Ostravar Aréna, Ostrava
G4 Jelen & JFO II
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Dům kultury Akord, Ostrava