Koncert proti totalitě 2017

Akce Praha

Koncert proti totalitě 2017
Koncerty
Web organizátora:
www.clarinetart.cz
Další akce ve městě Praha

Koncert proti totalitě 2017

PRORAM KONCERTU:
Oldřich František Korte: Sonáta pro klavír
/Pavel Zemen - klavír/

Hans Krása: Tanec pro smyčcové trio
/Matouš Pěruška – housle, Kristina Vocetková – violoncello, Karel Untermüller - viola/

Krysztof Penderecki: Kvartet pro klarinet a smyčcové trio
/Irvin Venyš – klarinet, Matouš Pěruška – housle, Karel Untermüller – viola, Kristina Vocetková - violoncello/

Jan Novák: Baletti a 9
/Kamila Moťková – hoboj, Yanina Aliakhnovich - flétna, Kiryl Tseliapniou – klarinet, Kanako Mori - lesní roh, Martina Bálková - fagot, František Souček – housle, Adam Pechočiak - viola, Václav Petr – violoncello, Pavel Pospíšil - kontrabas, diriguje Ondřej Vrabec/

Vstup na koncert je ZDARMA, nutná je registrace na: protitotalite@gmail.com

Součástí koncertu je výstava VZDOROVALI ZLU, věnovaná životu a památce pátera Josefa Tourafa, umučeného komunistickým režimem.
Výstava se koná v Respiru HAMU, potrvá od 17. 11. do 17. 12, otevřeno denně 10-18h, v případě koncertů až do 21h. Vstup zdarma.

O PROJEKTU:
Koncert proti totalitě, který se letos koná již počtvrté, není jen oslavou 28. výročí „Sametové revoluce“, ale také připomínkou svátku Mezinárodní den studentstva, který vznikl po tragických událostech 17. listopadu 1939. Aby se ne tak dávná historie neopakovala, je třeba neztrácet paměť a uvědomit si, že svoboda, demokracie a obrana lidských práv jsou hodnoty, kterých je zapotřebí si vážit, a v případě nutnosti za ně bojovat. Koncert proti totalitě je také vyjádřením úcty těm, kteří svůj boj nevzdali.

Hudební dramaturgie koncertu představí díla skladatelů, kteří prožili své životy v totalitních režimech nebo byli vystaveni různým formám bezpráví v průběhu 20. století. Na letošním koncertě zazní skladby Hanse Krásy, Krysztofa Pendereckiho, Jana Nováka a Oldřicha Františka Korteho.

Koncert je unikátní mimo jiné tím, že se na jednom podiu společně setkají opravdu ti nejlepší z nejlepších: nejnadějnější současní studenti a jejich profesoři si na půdě své alma mater zahrají s úspěšnými absolventy, kteří si své místo na hudební scéně už stihli vydobýt, a jsou členy předních domácích i zahraničích ansámblů, držiteli významných ocenění apod.

Místo konání akce: Martinu Hall, Tržiště, Praha
Datum začátku akce: 17. Listopadu 2017 19:30
Datum ukončení akce: 17. Listopadu 2017 21:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.0876N 14.4017E

Případné změny si prověřte na webu akce Koncert proti totalitě 2017

Jméno organizátora: Pražské klarinetové dny / Prague Clarinet Days
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce