Mezinárodní den muzeí

Akce Opava

Mezinárodní den muzeí
Kultura
Další akce ve městě Opava

Mezinárodní den muzeí

Každoročně slaví muzea po celém světě Mezinárodní den muzeí a Slezské zemské muzeum se k oslavám tohoto svátku také připojí.

V rámci letošního tématu Muzea a tragické dějiny 20. století budou mít návštěvníci jedinečnou možnost připomenout si osudy HISTORICKÉ VÝSTAVNÍ BUDOVY a celého muzea na konci II. světové války. K vidění budou fotografie zachycující zničení budovy nebo dochované předměty, které byly poškozeny při této události.

Od 14.00 do 17.00 hodin pak mohou zájemci navštívit improvizovanou restaurátorskou dílnu, seznámit se s tímto specifickým muzejním řemeslem a vyrobit si originální památku na tento den.

V 15.00 hodin proběhne přednáška historika Ondřeje Koláře na téma Příběhy z muzejních sbírek, která přiblíží vybrané pohnuté osudy obyvatel Slezska a Ostravska ve 20. století.

V NÁRODNÍM PAMÁTNÍKU II. SVĚTOVÉ VÁLKY vám nabídneme řadu kvízů, promítání vzpomínek pamětníků, ukázky deníků a dopisů z dob II. světové války či komentovanou prohlídku památníku speciálně zaměřenou na vznik a historii tohoto objektu.

Do akce se zapojí také PAMÁTNÍK PETRA BEZRUČE, a to lektorovanými prohlídkami expozice Život a dílo Petra Bezruče a výstavy Toulky muzejního fotografa.

Mezinárodní den muzeí se uskuteční v sobotu 20. května 2017 od 9.00 do 17.00 hodin v uvedených areálech Slezského zemského muzea. Vstup na tuto akci je zdarma.

Místo konání akce: Slezské zemské muzeum, Nádražní okruh 31, Opava
Datum začátku akce: 20. Května 2017 09:00
Datum ukončení akce: 20. Května 2017 17:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.9348N 17.9048E

Případné změny si prověřte na webu akce Mezinárodní den muzeí

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
R3 Jan Lisiecki
Kino Vesmír, Ostrava
M4 Smetanova Libuše II
Divadlo Jiřího Myrona, Ostrava
C4 Oslavuji
Kino Vesmír, Ostrava
G4 Jelen & JFO II
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava
K4 Smetanovo trio
Kino Vesmír, Ostrava