Světová soutěž ohňostrojů 2020

Akce Brno

Festivaly
Další akce ve městě Brno

světová soutěž ohňostrojů

Světová soutěž ohňostrojů s festivalem zábavy v Brně.

IGNIS BRUNENSIS chystá program v centru Brna na závěr srpna. Ročník 2020 bez soutěžních ohňostrojů na Brněnské přehradě.

Letošní rok je ve všech oblastech a na všech místech světa poznamenán koronavirovou pandemií. Bohužel se aktuální nastavená opatření a situace nejen na jihu Evropy odrazila i do letošního 23. ročníku mezinárodní ohňostrojné přehlídky IGNIS BRUNENSIS. „Původně plánovaný termín a program pro období od 29. května do 21. června jsme nuceni částečně zrušit, ale hledáme možnosti pro uspořádání alespoň několika dílčích akcí,“ uvedl za hlavního producenta Jiří Morávek, generální ředitel pořádající společnosti SNIP & CO. „Vzhledem k obrovské návštěvnosti zejména soutěžní části festivalu a nemožnosti limitovat volně přístupné výhledové plochy, není v aktuálních podmínkách reálná jakákoliv produkce na Brněnské přehradě. Dalším faktem je, že například mnoho ohňostrojného materiálu se vyrábí v Itálii a Španělsku. A do Česka nyní ani nejsme schopni dopravit zahraniční ohňostrojné specialisty,“ doplnil k letošním komplikacím Jiří Morávek. V tuto chvíli probíhají na mezinárodní úrovni jednání s ohňostrůjci s cílem letošní sestavu zahraničních týmů přesunout na rok 2021.

O populární festival IGNIS BRUNENSIS obyvatelé Brna a jižní Moravy i turisté ale úplně nepřijdou. Produkční tým připravuje ve spolupráci s městem Brnem, Jihomoravským krajem a dalšími partnery upravený čtyřdenní program do centra Brna na druhou polovinu srpna. Předběžný termín, pokud to aktuální situace dovolí, je od čtvrtka 20. srpna do neděle 23. srpna 2020. V přípravě je i ohňostroj nad hradem Špilberk. „Pracujeme na ohňostrojném projektu, kterým poděkuje produkční tým s partnery nejen lidem v první linii, ale za zvládnutí náročného období úplně všem. Realizace ohňostroje nad hradem Špilberkem je naplánovaná na sobotu 22. srpna ve 22.30 hodin,“ uvedl technický ředitel IGNIS BRUNENSIS a ohňostrojný designér Jaroslav Štolba z Flash Barrandov SFX.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Chillibraní 2024
Líšeňská 46, Bzzzukot, Brno
Chillibraní 2024
Líšeňská 46, Bzzzukot, Brno
Zahájení turistické sezóny 2024
Autokemp ATC Merkur, Pasohlávky
Velká Morava Fest 2024
Park Michalov, Přerov
Festival KINDERLAND 2024
Výstaviště, České Budějovice