TARA FUKI // Klub Art

Akce Opava

TARA FUKI // Klub Art
Koncerty
Klub Art, Opava
Další akce ve městě Opava

TARA FUKI // Klub Art

Tara Fuki je duo zpívajících violoncellistek, které tvoří Dorota Barová (rovněž zpívala se skupinou Chorchestr a Asyl Akt) a Andrea Konstankiewicz-Nazir (dále hrála v kapele BOO). Texty písní (především z pera Doroty Barové) jsou většinou v polštině. Na ostravské konzervatoři se minuly, setkaly se až v roce 2000 při studiu hudební vědy na Filozofické fakultě v Brně. Ve své hudbě i textech se nechaly inspirovat poetikou nocí a snů, které chápou jako extrakt podvědomí. Protože „to, co se v nás odehrává v noci, je úplně jiné a mnohdy i pravdivější než to, co vnímáme ve dne.“
Jejich hudba je hudební improvizace na pomezí mnoha hudebních žánrů (klasická hudba, jazz, folk a jiné). Texty písní zpívají polsky, česky i francouzsky. Spolupracující skupinou bývá často Vertigo-kvintet, což je československá jazzová skupina.
Tara Fuki úspěšně koncertují po celé Evropě (Česko, Slovensko, Francie, Německo, Itálie, Rakousko, Švédsko, Polsko, Rusko, Ukrajina, státy bývalé Jugoslávie, Rumunsko, Holandsko, Anglie, atd.) a střední Americe. Zatím získaly dvě ocenění Akademie populární hudby v kategoriích Alternativní hudba – World music a Objev roku za rok 2001. Za album Auris získaly Tara Fuki žánrovou Cenu Anděl 2007 v kategorii World music.

předprodej 120,- / na místě 170,-

Místo konání akce: Klub Art, Ostrožná 236/46, Opava
Datum začátku akce: 4. Května 2017 20:00
Datum ukončení akce: 4. Května 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.9362N 17.9008E

Případné změny si prověřte na webu akce TARA FUKI // Klub Art

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
FESTIVAL SLUNOVRAT 2024
náměstí Osvoboditelů, Opava
RADŮZA
Národní Dům, Frýdek-Místek
Čechomor - Letní Kooperativa Tour - open air
Amfiteátr na Horečkách, Frenštát pod Radhoštěm