VÝSTAVA 100 LET ZLÍNSKÉHO DESIGNU 2.0

Akce Zlín

VÝSTAVA 100 LET ZLÍNSKÉHO DESIGNU 2.0
Výstavy
Web akce:
www.100zd.cz/
Web organizátora:
www.100zd.cz/
Další akce ve městě Zlín
Podrobnější informace: tel.: +420 602 576 870 email: martykanova.katka@gmail.com

Druhá část unikátní výstavy Zlínského kreativního klastru ke sto letům zlínského designu se uskuteční od 21. května do 2. června 2022 v 61. budově a Krajské galerii výtvarného umění. Přináší kromě ohlédnutí do historie zlínského designu i ukázky z různých oborů soudobého průmyslového designu a tvorbu designérů v kraji.

Po drobných úpravách je zachována původní část výstavy ke sto letům průmyslového designu ve Zlíně v 61. budově. Návštěvníci zde naleznou nadále moderní obytný modul 21. století, cvičný akrobatický letoun nebo skládací sportovní katamarán a další exponáty od třicítky firem a designových studií z různých oblastí průmyslového designu jako je doprava, mobilita, sport, obuv, elektro, domácnost, medicína, bezpečnost, nábytek, mobiliář, průmyslové stroje a nástroje a další.

Do 61. budovy se navíc přestěhovala část výstavy prezentující absolventy z prostor 15. budovy. Přesunulo se sem 30 portrétů úspěšných absolventů FMK UTB a UMPRUM včetně ukázek jejich tvorby. Historická část expozice je dále přístupná v prostorách Krajské galerie výtvarného umění ve Zlíně.

Výstava je dostupná od 21. května do 1. června denně od 10 do 18 hodin.

Cílem projektu 100 let zlínského designu je představit veřejnosti důležitou součást historie města Zlína, které letos slaví 700 let od první písemné zmínky. Právě hlavní myšlenka oslav - zdůraznění velkého potenciálu všech lidí, jenž historicky tvořili a stále i rozvíjí město do jeho současné podoby – přivedla organizátory k záměru připomenout invenci a kreativitu, jako jeden ze základních aspektů rozvoje Zlína, jeho regionu a potenciálu k definici budoucí ekonomiky. Akci pořádá Zlínský kreativní klastr ve spolupráci s Univerzitou Tomáše Bati a Krajskou galerií výtvarného umění ve Zlíně. Podpořilo ji mimo jiné i Statutární město Zlín a Zlínský kraj.

Jméno organizátora: . Akci pořádá Zlínský kreativní klastr ve spolupráci s Univerzitou Tomáše Bati a Krajskou galerií výtvarného umění ve Zlíně. Podpořilo ji mimo jiné i Statutární město Zlín a Zlínský kraj.
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce